İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oyak Bank, İngiliz Standard’a satıldı

 
Aylar süren pazarlıkların ardından Oyak Bank, İngiliz Standard Bank ile satış konusunda anlaştı. AKŞAM’ın edindiği bilgilere göre, Oyak Grubu önceki gün Ankara’da gerçekleştirdiği Genel Kurul ile üyelerini satış süreci konusunda bilgilendirdi. Bankanın üst yönetiminden sızan bilgilere göre, Oyak Bank Genel Müdürü Hakan Eminsoy, bankanın çoğunluk hissesini satın alan Standard Bank ile el sıkışmak üzere Londra’ya gitti.

KİMLERİN ADI GEÇTİ

Oyak Bank’ın taliplileri arasında Societe General, Citibank, Standard Bank ve Calyon Bank’ın adı geçmişti. Son aşamada talipli sayısı İngiliz Standard Bank ile Fransız Calyon Bank ile ikiye düşerken, 10 Kasım’da Fransız bankası Credit Agricole, yeni ismiyle Calyon Bank’ın Oyak Bank’a talip olduğunu ve yüzde 100 hissesine 2.5 milyar euro önerdiği konuşulmuştu. Kulislerde bir süre önce Fransız Oyak Bank ile Calyon Bank’ın anlaşmak üzere olduğu, ancak Fransız Parlamentosu’ndan geçen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı nedeniyle Oyak Grubu’nun işi ağırdan aldığı konuşuluyordu. Ancak 8 Aralık’ta Credit Agricole’ sürpriz bir açıklama ile Oyak Bank’ın gündemlerinde olmadığını duyurdu.

——————————————————————————–

Coşkun Ulusoy fiyatı açıklamıştı

OYAK Holding Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Oyakbank’ın satışı ile ilgili daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 milyar liraya aldıkları 6 bankadan oluşan Sümerbank’ı 11 şubeli Oyakbank ile birleştirerek 4 yılda asgari 2 milyar dolarlık bir değere ulaştırdıklarını belirtmişti. Öte yandan Standard Bank daha önce Şekerbank ile yakından ilgilenmişti. Uzun süredir Türk bankacılık sektörünü yakın markaja alan banka, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun 2001’de satışa çıkardığı Bank Ekspres ve İnterbank’ı da incelemişti. Standard Bank şu anda Türkiye’de temsilcilik olarak faaliyet gösteriyor.

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=61245,6&tarih=12.12.2006

Yorumlar kapatıldı.