İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kerinçsiz tayfası dağıldı

RADİKAL – İSTANBUL – Nobel ödüllü romancı Orhan Pamuk, Elif Şafak, Ermeni konferansının iptalini köşelerine taşıyan gazetecilere dava açan ve mahkemelerde olay çıkaran Büyük Hukukçular Birliği, dağılma sürecine girdi. Kemal Kerinçsiz’le birlikte hareket eden bir grup avukat, Kerinçsiz’in siyasi faaliyetleri ve popülerlik çabalarını gerekçe göstererek istifa etti.
Birliğin kurucularından olan avukat Levent Temiz, Türk milletinin hakkını hukukunu savunmak için siyasi partilerden bağımsız bir sivil toplum örgütü kurmak için yola çıktıklarını ancak Kerinçsiz’in özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) muhalif gruplarla ilişki kurduğunu söyledi.
Kendilerinin MHP’li olduklarını ve siyaset yapılacaksa bunun MHP’de yapılabileceğini vurgulayan Temiz, Kemal Kerinçsiz’in popülist bir yaklaşım sergilediğini savundu. Temiz, “Bizim kafamızda aylar önce bitmişti. 20 gün oldu ayrılalı. Şemdinli, Atabeyler, Necip Hablemitoğlu davalarının sümen altı edilip üzerine gidilmemesiyle ortada samimiyetsizlik olduğunu, birilerinin kendi reklamını yaptığını anladık. Bizim başka partilerde ne işimiz var. Biz MHP üyesiyiz” dedi.
Kerinçsiz’se ayrılmaları normal karşıladığını belirtti: “Böyle aktif çalışan bir dernekte böyle hadiseler olur. Kervan giderken birileri katılır, birileri ayrılır. Onları suçlamam mümkün değil. Hepsinin Atatürkçü, laik, üniter devletten yana olduklarını çok iyi biliyorum.” MHP muhalifleriyle görüştüğüne dair iddialarını reddeden Kerinçsiz, “Aramızda MHP’li olan da, CHP’li olan da, sosyal demokrat olan da var. Hiçbir partinin ne yanı başındayız ne de karşısındayız. Bundan sonra da böyle devam edecek” diye konuştu. 

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=206689

Yorumlar kapatıldı.