İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan-Fener el ele, Türkiye Sevr’e

Hasan DEMİR

“Dinlerarası Diyalog”, Papa 16. Benediktus’un Türkiye’yi ziyareti ile geldi, Bartholomeos’un Fener’i ile Vatikan’ın ittifakına dönüşüverdi.

Papa’nın ziyaretinin öyle Başbakan Erdoğan’ın söylediği gibi bir, “Dinlerarası diyalog” ziyareti olmadığını, tam tersine, bir “Haçlı ittifakı” amacı güttüğünü söyleyen biz değiliz, bu lafı eden kişi, Papalık Hıristiyanlararası Birlik Kurulu Başkanı Kardinal Walter Kasper. La Repubblica gazetesinin haberine göre Kasper, 16 Benediktus’un Türkiye’yi ziyareti, Vatikan’ın İslâm’la diyalogunun değil, tam tersine, Vatikan’ın Fener Patrikhanesi ile, yani Katoliklerle Ortodoksların kaynaşmasını amaçladığını söylüyor. Kardinal Kasper işi daha da ileri götürerek, madem Ortodokslarla Katoliklerin ittifakı bu ziyaretle gerçekleşecek, bu birliktelikten alınan güçle, “Papa Türklere, Türkiye’nin köklerinin Hıristiyan olduğunu izah etmeli!” diyor..

Peki bu ne demek?
Efendim bu en azından,“Türkler bu toprakları Hıristiyanlardan aldı, yani bu toprakların asıl sahibi Hıristiyanlardır” demek. Dahası var mı? Olmaz olur mu, bu ifadelerin içinde Türkiye’de Türkler yaşamıyor, kendini Türk zannedenler aslında Müslümanlaştırılmış Bizanslılardır, Yunanlılardır mikrobu da gizli. Zâten ortalıkta Osmanlı Devletini kuranların Rumlar olduğuna dair yalanlar cirit atmakta. Türkiye’de faaliyet gösteren misyonerler de kancayı taktıkları Türk çocuklarına aynı şeyleri söylemiyorlar mı? Siz, zorla Müslümanlaştırılmış, Türkleştirilmiş Rumsunuz, Yunansınız demiyorlar mı?
Özetle, Papa’nın Türkiye’yi ziyareti “İslam-Hıristiyan” diyalogu için değil; 1054’ten beri kanlı-bıçaklı olan Ortodoks-Katolik ittifakı için..

Peki bu Haçlı ittifakı kim adına?
Elbette ki öncelikle, Hıristiyanlık adına.. Ve tabii ki Hıristiyanlıkla birlikte, Büyük yahut Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 22 devletin sınırlarını değiştirerek hayata geçirmek isteyen, “Haçlı/Siyon” ittifakı, yani Evangelistler, yani Siyonizm, yani İsrail ve tabi Batı emperyalizmi adına!

Peki, kime karşı?
Elbette ki, Müslüman Türk’e, Batı emperyalizmini Milli Mücadele ile dize getirip denize dökmüş ve böylece bütün mazlum milletlere bu işin yapılabilirliğini göstererek lider olmuş, bayrak olmuş, böylece o güne kadar üzerinde güneş batmayan Büyük Britanya İmparatorluğunu çözüm ufalamış, İtalya ve Fransa’yı sömürgesiz bırakmış ve bugün bütün ağırlığıyla bölgeye çöreklenmiş ABD emperyalizmine set çekme, son verme gücü yalnızca kendinde olan Türkiye’ye, Türk milletine karşı..

“Türk Milleti ve İslâm âlemine karşı gerçekleştirilen bu Haçlı ittifakı” na Türk ve Müslümanların destek vermesine ne demeli? Sakın ola ki, 2-3 yüz Türk Rum’unun İstanbul’daki kilisesi Fener Patrikhanesi ile, 46 bin metrekarede 920 memurun idare ettiği Vatikan bir araya gelse ne olacak; cürümleri kadar yer yakarlar demeyiniz. Osmanlı da aynı tuzağa düşmüştü. Balkanlarda ırklar ve kiliseler birbirine düşmüşken, İstanbul’dakiler tutuyor bu kiliselerin arasını buluyor, birbirlerini boğazlayan aykırı unsurlar arasında kardeşliği, ittifakı tesis ediyordu. Peki sonra ne oldu? Sonra, kendisine bağlı bir Prenslik olan Karadağ, 1912’de milyonlarca kilometrekarelik Osmanlı’ya savaş açtı. Kiminle birlikte? Osmanlının aralarındaki husumeti önlediği, kiliselerini barıştırdığı diğer unsurlarla birlikte.

Ve Osmanlı Balkan savaşlarında perişan oldu, bir daha da kendini toparlayamadı.

Şimdi Türkiye’nin ev sahipliği ile yapılan da 1900’lü yılların başında Balkanlarda yapılan ve Türk milletine çok pahalıya mal olan hataların Vatikan-Fener ittifakı ile İstanbul’da, BOP ve AB yol haritası ile Doğu ve Güneydoğu’da bir tekrarı.. Diyarbakır BOP’un, İstanbul da Avrupa’nın, “Kültür Başkenti” olarak “yıldızlaşacak” diye, Başbakan Erdoğan seviniyor, bizim de sevinmemizi istiyor..
Diyarbakır’ı BOP’un câzibe merkezi, İstanbul’un da “Avrupa Kültür Başkenti” olması için dûa eden Erdoğan’a en içten “Amen!” diyeceklerin başında Barzani-Talabani ikilisi ile, İslâm’a en ağır hakaretleri yapan Papa 16. Benediktus ile İstanbul’u Bizanslaştırmak isteyen Bartholomeos ikilisidir.

Çünkü benzer iltifatlar 1900’lü yıllarda Selânik için de yapılıyordu, Selânik şimdi kimin!

Lütfen kimse, Türkiye’yi yönetenler Türkiye aleyhine gerçekleşen bir birlikteliğe âlet olmaz, demesin.. Bu Türkiye’yi yönetenler değil mi, daha dün birbirlerini bir güzel yerlerken bugün Türkiye’nin böğrüne Yahudi Kürdistan süngüsünü sokan Barzani ile Talabani’nin arasını bulup barıştıran, Türkiye’ye karşı ittifak yapmalarını sağlayan…

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazidetay.asp?AuthorID=123&ArticleID=3358

Yorumlar kapatıldı.