İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk- Ermeni ilişkisine ‘sıcak bakış’

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği tarafından İstanbul, Ankara ve Erzurum’da yapılan, ‘Ermenistan ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin başlatılması’ konulu ankete katılan 8 bin 714 kişiden yüzde 82’si, belirli koşulların yerine getirilmesi halinde ‘olumlu ve sıcak baktığını’ açıkladı

27.11.2006

Anket sonuçlarını Ermenistan Devlet Başkanı, taraf olan tüm ülkelerin dışişlerine gönderdiklerini vurgulayan Dernek Başkanı Yrd.Doç.Dr. Savaş Eğilmez, “Anket sonuçları `affetmek büyüklüktür’ felsefesini bir kere daha ortaya çıkardı” dedi.

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd.Doç.Dr. Savaş Eğilmez, Türk halkının Ermenistan konusundaki nabzını tutmak için İstanbul, Ankara ve Erzurum’da 8 bin 714 kişiyle yüz yüze görüşme yaptıklarını açıkladı. Yaklaşık üç ay süren anket çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, Ermenistan’ın `özür dilemesi’ ve `asılsız soykırım iddialarından vazgeçmesi’ gibi beklentilerin yerine getirilmesini gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Anket sonuçları, `affetmek büyüklüktür’ felsefesini bir kere daha ortaya çıkardı” dedi.

“Ermenistan ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin başlatılması için aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesini istersiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda “İşgal ettikleri Karabağ topraklarından en kısa zamanda çekilmeliler” diyenlerin oranı yüzde 2 de kaldı. Ermenistan’ın Avrupa ve Amerika’da üstlenmiş olan diaspora ile ilişkilerini kesip sözde soykırımı reddetmesinin ilişkilerin başlaması için yeterli bulanların oranı yüzde 16 olurken, `Ermeniler, 1’inci Dünya Savaşı sırasında yaptığı katliamlardan dolayı Türk milletinden özür dilemeliler’ diyenlerin oranı yüzde 6 oldu. `Ermenistan’ın sözde soykırım anıtını yıkması ve anayasalarında Türkler ve Türk toprakları aleyhindeki madde ve ifadelerini çıkarması’nı isteyenlerin oranı yüzde 5.

`Yukarıdaki maddelerin hepsini yerine getirmeliler” diyenlerin oranı yüzde 53’e ulaşırken, `Hiçbir durumda Ermenistan ile ekonomik ve siyasi ilişkiye girilmemeli’ diyenlerin oranı yüzde 18 çıktı.

AFFETMEK BÜYÜKLÜKTÜR

Anket sonuçlarını değerlendiren Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Ermeni çetelerinin yaptığı bütün katliamlara, terörist eylemlere rağmen, bazı şartların gerçekleşmesi halinde, milletimizin büyük bir çoğunluğu Ermenilerle siyasi ve ekonomik ilişkilerin başlatılmasına taraftar. Tarih boyunca muhafaza etmiş olduğumuz `affetmek büyüklüktür’ felsefesi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dernek olarak gerçekleştirmiş olduğumuz anketin sonuçlarını; başta Ermenistan Devlet Başkanı olmak üzere, konuya taraf ya da taraflı- tarafsız bütün ülke devlet başkanları ve dışişleri sorumlularına gönderdik. Umarım sorunun çözümüne küçük bir katkımız olur” diye konuştu.

http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=27.11.2006&Newsid=95017&Categoryid=1

Yorumlar kapatıldı.