İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrikhane’de Papa hazırlığı

Rum Ortodoks Kilisesi’nde de Papa’nın ziyareti öncesinde hazırlıklar sürüyor.

NTV
Güncelleme: 14:35 TSI 28 Kasım 2006 Salı
İSTANBUL – Katolik ve Ortodokslar arasındaki tarihi buluşmanın önemine dikkat çeken kilise, Papa’nın Patrik’e “ekümenik” olarak hitap edeceğini, bunun da bir sıfat değil, bir ünvan olduğunu duyurdu

Fener Rum Patrikhanesi Basın Sorumlusu Dositeos Anağnostopu, başlatılacak diyaloğun 1000 yıllık bir konuşmamazlıktan sonra başladığını belirterek “Bu tarihi bir diyologdur. Aramızdaki bazı teolojik problemlerin onlarda nasıl anlaşıldığı bizde nasıl anlaşıldığı, aramızdaki farkları bulmak, mümkünse üzerinde köprü kurmak veya ortadan kaldırmak. Bunlar ilmi teolojik işler” dedi.

Ortodoks Kilisesi, Papa’nın Fener Rum Patriği Bartholomeos’a ekümenik olarak hitap edeceğini, bunun bir sıfat değil, bir ünvan olduğunu belirtiyor: “Papalık diyelim yada Roma Kilisesinin Başkanlığı 451 senesinden beri bu patrikhanenin adını bilir. Bu patrikharenin adı ekümenik pakrithanedir. Bu bir sıfat değildir. Bu bir ünvandır. Ona evrensel patrik veye evrensel patrikhane diye hitap etmek onun vazifesidir. Bugün gelip de ‘Sen evrenselsin, seni böyle tanıyorum’ diye bir husus yoktur. Bunun ismi budur.”

AKREDİTASYON SORUNU
Fener Rum Patrikhanesi’nin, yerli ve yabancı basın mensuplarına akreditasyon kartı dağıtması soruna yol açtı.

Güvenlik şubesine bağlı polislerle, Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü’nden bir grup görevli akreditasyon ofisine giderek, dağıtımın durdurulmasını istedi.

Bunun üzerine ofis kart dağıtımını bir süreliğine durdurdu. Ancak, telefon trafiğinin ardından akreditasyon ofisi yeniden çalışmalarına başladı.

Akreditasyon kartlarının üzerinde “Papalığın, ekümenik Patrikhaneye yolculuğu” yazısı ve Papa 16. benedikt ile Patrik Bartholomeos’un resimleri yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/392219.asp

Yorumlar kapatıldı.