İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa, “Kelam Töreni” ayinini yönetti

İstanbul – Papa 16. Benediktus, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ni ziyaret ederek, Patrik Mesrob II ile Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Merkez Kilisesi’nde “Kelam (Selamlama) Töreni” diye adlandırılan ayine katıldı.

Kumkapı’daki Patrikhane’ye gelen Papa 16. Benediktus, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II tarafından kapıda karşılandıktan sonra Patriklik binasına geçildi.

Buraya beyaz bir kıyafetle gelen Papa, üzerine kırmızı pelerin ve yeşil taşlarla süslü haç takarak, Patrik Mesrob II ile birlikte Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ne geçti.

Kilise girişinde, geleneksel kıyafetler giyen 2 çocuğun sunduğu ekmek ve tuzu takdis eden Papa, bu ekmekten bir parça yedi.

Daha sonra kiliseye giren Papa 16. Benediktus ile Patrik Mesrob II, mihrabın önüne konulan iki ayrı tahta oturarak, “Kelam Töreni”ni birlikte yönetti.

Yaklaşık yarım saat süren ve 600 civarında kişinin katıldığı törende ilahiler, şef Hagop Mamigonyan yönetimindeki, bu ayin için özel olarak oluşturulan 75 kişilik karma bir koro tarafından seslendirildi.

Ayinin ardından, kilisenin girişinde yapılan ve Papa 16. Benediktus’un yanı sıra daha önce Patriklik Merkez Kilisesi’ni ziyaret ederek dua eden Papa 6. Paul ve Papa 2. Jean Paul’un isimlerinin yazılı bulunduğu mermer kitabe, Papa ve Patrik tarafından açıldı.

Kilisedeki törenden sonra, Papa 16. Benediktus ve Patrik Mesrob II, Patriklik binasına geçerek burada bir süre baş başa görüştü.

Buradaki görüşmede konuklara Ermeni kadınlarının el yapımı olan vişne likörü ve çikolata ikram edildi.

Ayinden sonra Papa 16. Benediktus kiliseden ayrılırken cemaatten bir grup, “Viva Papa” diye sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=1607921&cat=GEN

Yorumlar kapatıldı.