İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa inanç turizmini patlatacak

YASEMİN ARPA
NTV-MSNBC
Güncelleme: 17:05 TSİ 01 Aralık 2006 Cuma
İSTANBUL – Papa’nın ziyaretinin turizm sektörüne etkisinin parayla ölçülemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Ulusoy, yabancı tur operatörlerinin de durumdan çok memnun olduğunu söyledi. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Nedret Koruyan da önümüzdeki aylarda toplanacak uluslararası fuarlarda Papa’nın ziyaretinin etkilerinin görüleceğini belirtti.

Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, “Papa’nın gelişi ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli. Türkiye konuşuluyor. Papa 2 bin gazeteci ile takip ediliyor, bu çok önemli bir tanıtım. Umdukları ve düşündükleri gibi değil; Türkiye’nin hoşgörülü ve bakımlı bir ülke olduğunu gördüler. Meryem Ana’yı ziyaret etmesi de çok önemli. Çünkü binlerce kişi Meryem Ana’ya hacı olmaya geliyor. Biz turizm yapıyoruz, bu işten para kazanıyoruz, bizim işimiz ticaret. Dolayısıyla konuşulan, gündemdeki bir ülke olmamızın turizme de faydası olacaktır” dedi.

PAPA’NIN TURİZME KATKISI PARA İLE ÖLÇÜLEMEZ
Gelecek yıl inanç turizmi için gelenlerde önemli bir artış olacağını belirten Ulusoy, “Kapodokya, İznik, Hatay, Efes, İstanbul gibi inanç merkezlerimizde bu etkiyi göreceğiz. Semeresini iki- üç ay sonra ilave turlarla görmeye başlarız. Yabancı tur operatörleri de bu işten çok memnun” diye konuştu.

Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Nedret Koruyan da Papa’nın ziyaretinin önümüzdeki aylarda toplanacak fuarlarda görüleceğine dikkat çekti. Koruyan, “Ziyaretin olumlu etkileri, fuarlarda Türk standlarına gösterilen ilgiyle ölçülebilir. Geçtiğimiz günlerde Londra Fuarı vardı. Bundan sonra Berlin ve Moskova Fuarı var. Oralarda ilginin arttığını göreceğiz” dedi.

Koruyan şöyle devam etti: “Turizm bir imaj meselesi. Türkiye’nin laik bir Müslüman bir ülke olduğunun vurgulanması, İslami renklerin Türkiye’de çok fazla etkin olmadığının görülmesi turizmi çok olumlu etkileyecek. Ziyaretin Türkiye’nin imajı açısından çok yararlı olacağını düşünüyorum.”

http://www.ntvmsnbc.com/news/392486.asp

Yorumlar kapatıldı.