İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa cenapları Anadolu’yu Hıristiyan toprağı ilan edecek

İsrafil K. Kumbasar

Papa 16. Benediktus Cenapları , ‘dinlerarası diyalog’ adı altında İslam dünyasına karşı başlatılan haçlı seferi kapsamında bugün Türkiye’de!..

Görünüşe bakılırsa Papa cenaplarının, gündemi epeyce yoğun!..

Esenboğa Havaalanında ‘medeniyetler ittifakı’ sözcüsü BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından karşılanacak olan Papa cenapları, ‘azınlık hakları’ için önerilerde bulunacak!..
Anıtkabir’e çıkıp “Bak kurduğun Cumhuriyeti işte böyle yıkıyoruz” diye pis pis sırıtarak Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak!..

Daha sonra İzmir’e geçerek bir süre önce çıkan orman yangınındaki ‘mucize’ (!) ile gündeme gelen Selçuk’taki Meryem Ana Kilisesi’nde bir ayin düzenleyecek!..
Oradan İstanbul’a uzanıp, ‘ekümeniklik’ sevdası ile yanıp tutuşan Fener Rum Patrikhanesi patriği Bartholomeos hazretleri ile beklenen o ‘kutlu buluşmayı’ gerçekleştirecek!..

Bartholomeos ile birlikte Aziz Andreas Yortusu’nu yönetecek!..

Bu ayin ile Bartholomeos hazretleri ‘ekümeniklik’ sıfatına kavuşurken, kutsal ‘Batı’ve ‘Doğu’ kiliselerinin yeniden birleşmesi için de çok önemli bir adım atılmış olacak!..
Papa cenapları, daha sonra Ayasofya’da haç çıkarıp İstanbul’un yeniden ‘Konstantinopol’ ismine kavuşabilmesi için dua edecek!..

Ziyaret, birçok televizyon tarafından naklen yayınlanacak!..
Anadolu’nun aslında bir ‘Hıristiyan toprağı’ olduğu (!) bütün dünyaya duyurulacak!..

***

Mütareke medyası, ortadaki bütün gerçeklere rağmen, hâlâ “Papa’nın ziyareti dinlerarası diyaloga büyük katkıda bulunacak” diye Türk milletini uyutmaya devam ediyor!..
Oysa Kardinal Ratzinger, henüz ‘Papa 16. Benedictus’ sıfatını almadan önce 24 Aralık 1999 tarihinde Vatikan adına yaptığı açıklamada, aynen şu ifadeleri kullanıyordu:
– “Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda ise Amerika ve Afrika. Üçüncü bin yılda hedef Asya’dır.”

O sözlerin sahibi, şimdi Katoliklik inancında ‘dinlerarası diyalog’ ile ‘misyonerlik faaliyetlerinin’ birbirinden bağımsız algılanamayacağını söylüyor!..
Daha dün, Katolik yetkililerin ve din adamlarının Endonezya’nın Bali adasında yaptıkları Pan-Asya Zirvesine gönderdiği mesajda şöyle dedi:

– “Kilisenin, İsa’yı daha fazla tanıtan ve sevdiren, misyonerlik tutkusundan esinlenen bir cemaate dönüşebilmesi için hrıstiyanlaştırma neşesini yeniden keşfetmesi gerekiyor. Oralarda iman gerçekten kök saldığında, misyonerlerin de İncil’i o yörenin kültürüne harmanlamaları gerekir. Bu sayede dinin, oradaki yerel dillerde ve kültürlerde yaşanır hale gelmesi sağlanmalıdır. ”
Ve ekledi:

– “Günümüzde hristiyanlaştırma, kültürler ve dinler arasında, karşılıklı açıklık ve sevgi temelinde, samimi ve gerçek bir diyalog çalışması eşliğinde gerçekleştirilmelidir.”

***

Almanya’daki Regensburg Üniversitesi’nde “inanç ve akıl” üzerine bir konferans veren Papa cenapları, yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hakkında bakın neler buyuruyordu:
– “Muhammed’in getirdiği hiçbir yenilik yok. Sadece kötü ve insanlık dışı şeyler getirdi. Tıpkı vaaz ettiği dinin kılıç gücü ile yayılması emrini verdiği gibi. Dinde zorlama yok sözü, Muhammed’in henüz güçten yoksun olduğu ilk dönemlerini yansıtıyor.

Dine davet için, şiddet ve tehdit yerine, iyi konuşma kapasitesi ve doğru akıl yürütme gerekir. Hristiyanlıkta Tanrı ve akıl arasında ayrılmaz bir bağ var. İslam’da ise Tanrı kavramı çok soyut ve bu yüzden akıl ile arasında ayrılmaz bir bağ yok.

İslamdaki cihad, akla ve Tanrı’ya karşıdır.”

Papa, bu sözlerden dolayı özür dilemedi!..
Dinlerarası diyalog sürecine alet olanlar ve bu süreci ‘insanlığın manevi kurtuluşu’ için tek çare olarak gösterenler, küstah Papa’yı ‘kınamak’ ye-rine, bu iğrenç sözleri ‘unutturmaya’, hatta onu ‘haklı çıkaracak’ mazeretler uydurmaya başladılar!..

Anadolu, AKP iktidarı, ve ‘diyalog misyonerleri’ sayesinde her geçen gün biraz daha ‘Hıristiyan toprağı’ haline geliyor!..

Erbakan Hoca’nın deyimi ile Papa cenapları da yaptığı ‘üstün hizmetlerden’ dolayı AKP’yi ve diyalog misyonerlerini ‘takdis etmeye’ geliyor!..

Eh, ne diyelim!..

Hayırlı olsun!..

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazidetay.asp?AuthorID=97&ArticleID=3377

Yorumlar kapatıldı.