İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Güney Kıbrıs’a ’soykırım’ anıtı

Ömer BİLGE / LEFKOŞA

Kıbrıs Rum yönetimine resmi bir ziyarette bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, önceki gün Larnaka kentinde 1917 yılında adaya ilk gelen Ermeniler anısına yapılan sözde soykırım anıtının temelini attı.

ROBERT Koçaryan, temel atma töreninde “Bu soykırım anıtının yapım maliyetini karşılayan Papadopulos hükümetine teşekkür ediyorum. Anıtın dikildiği yer, 1917’de Türklerden kaçan Ermeniler’in adaya geldiği ilk noktadır” dedi.

Koçaryan, önceki günkü temasları çerçevesinde, Larnaka’da kordon boyunda düzenlenen törende, sözde Ermeni soykırımı anıtının temeline ilk harcı koydu. Larnaka Belediye Başkanı Moiseos da, “Köklü dostluk ve işbirliği bağları, ortak düşman olan Türk yayılmacılığına karşı bizleri kenetledi” dedi.

BERLİN DUVARI BENZETMESİ

Ermenistan Cumhurbaşkanı, önceki günkü temasları kapsamında Lefkoşa Rum Belediyesini de ziyaret etti ve Rum Belediye Başkanı Mihalakis Zambelas eşliğinde Lefkoşa’daki Yeşil Hattı gezdi. Koçaryan, Yeşil Hattı gezerken, “Lefkoşa’nın da Berlin’le aynı kaderi yaşamasını ve duvarın yıkıldığını görmeyi” diledi. Koçaryan, “Bir Avrupa başkenti olan Lefkoşa’nın yarı işgal altında olmaya devam etmesinden dolayı üzgünüm” ifadesini kullandı. Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Zambelas, Koçaryan’a “kentin altın anahtarını” sundu.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5505104.asp?m=1&gid=112&srid=3435&oid=5

Yorumlar kapatıldı.