İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Albayrak: Oy kaybına üzüldüm

 
Fatih ÖZYAR / AMSTERDAM

Hollanda’da çarşamba günü yapılan erken genel seçimi değerlendiren İşçi Partisi Milletvekili Nebahat Albayrak, partisinin yüzde 25’lik oy kaybı için büyük bir üzüntü duyduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Partimin bu derecede oy kaybına uğrayacağını hiç tahmin etmemiştim.

Bu derecedeki oy kaybında en büyük rolün Türk seçmenlerinde olduğunu düşünmüyorum. Fakat parti olarak 100 binin üzerinde Türk kökenli seçmenin de belirleyici olduğunu da biliyoruz.”

Partisinin Ermeni soykırımı tutumunu Türk toplumu tarafından yanlış anlaşıldığını öne süren Albayrak, seçim öncesi bu konuyu Türk kökenli arkadaşlarıyla birlikte parti içinde defalarca gündeme getirip, anlattığını savundu. Hollanda’da Erdinç Saçan’ı soykırım iddialarını kabul etmediği için milletvekilliği aday listesinden çıkaran Sosyalist Parti, sonrasına Türk oylarını kurtarmak için çabalamıştı. Partisi’nin kurulacak koalisyonda yer alıp almayacağı konusunun henüz belli olmadığını söyleyen Nebahat Albayrak, partisinin koalisyonda yer alması durumunda bakanlık görevi verileceği yönündeki sorulara ise “Bu konuda konuşmak için çok erken”dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5505108.asp?m=1&gid=112&srid=3435&oid=2

Yorumlar kapatıldı.