İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan’dan Güney Kıbrıs’a destek

Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Kıbrıs sorununun Rumların isteği doğrultusunda çözülmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ile Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan ikili görüşmeden sonra sonra düzenledikleri ortak basın toplantısında, iki ülkenin milli davalarına karşılıklı destek vereceklerini belirttiler.

Türkiye’nin AB ile müzakere sürecinin Ermenistan’ı yakından ilgilendirdiğini belirten Koçaryan, “Böylece Türkler açık bir şekilde Osmanlı dönemindeki soykırımı tartışabilecek” dedi.

Koçaryan, Papadopulos ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin Ermeni-Türk ilişkilerini etkileyebileceğini söyledi.
Papadopulos ise Rum yönetiminin limanlar krizi konusunda veto kullanmayacağını belirtti.

Papadopulos, “‘Veto kullanmayı isteyen taraflar, Türkiye’nin yaptırıma maruz kalmasını istemeyenlerdir” diye konuştu.

Koçaryan’ın ziyaretinin ilk gününde, Rum yönetimi ile Ermenistan arasında, örgütlü ve diğer suçlarla mücadelede işbirliği anlaşması imzalandı.

Öte yandan, merkezi Erivan’da bulunan Mediamax Ajansı’nın haberine göre, Koçaryan, ziyareti sırasında Rum kesimindeki Ermeni toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek ve Larnaka’da ‘Ermeni Soykırım’ anıtının temel atma törenine katılacak. 

http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&HID=2&haberID=263719

Yorumlar kapatıldı.