İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan Güney Kıbrıs’a gidiyor

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, dört günlük ziyaret amacıyla bugün Güney Kıbrıs’a gidiyor. Koçaryan, Larnaka’da ‘Ermeni soykırımı’ anıtının temel atma törenine katılacak.

Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, Koçaryan, Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos ve diğer bazı yetkililerle görüşecek.

Koçaryan’ın ziyareti sırasında Rum kesimindeki Ermeni toplumu temsilcileriyle bir araya gelmesi ve Larnaka’da ‘Ermeni soykırımı’ anıtının temel atma törenine katılması bekleniyor.

Ermeni kaynaklarına göre, söz konusu anıt “soykırımdan kurtulanlara Rumlar tarafından verilen desteğin hatırlanması” amacıyla inşa edilecek.

Yukarı Karabağ sorunu

Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçı çözümünde arabuluculuk yapan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu eşbaşkanlarından Fransız Bernard Fassier ve Rus Yuri Merzlyakov Erivan’da temaslarda bulunuyor.

Eşbaşkanlar, Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ile bir araya gelirken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın bu yıl içinde olası görüşmesinin gündemini belirlemeye çalıştıkları belirtildi.

Aliyev ve Koçaryan’ın 28-29 Kasım’da Mink’te yapılacak Bağımsız Devletler Topluluğu zirvesi sırasında bir araya gelmesi öngörülüyor. Koçaryan tarafından da kabul edilen Fassier ve Merzlyakov’un yarın Bakü’ye geçerek, temaslarını sürdürmeleri bekleniyor.

http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&HID=1&haberID=262639

Yorumlar kapatıldı.