İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da 1 milyon kişi Papa’ya ‘gelme’ diyecek

Saadet Partisi’nin pazar günü Çağlayan’da düzenleyeceği mitinge geniş katılım bekleniyor Papa’nın Hz. Muhammed’e hakaret niteliğindeki sözleri tüm Türkiye’nin tepkisini çekmişti

TÜRKİYE ziyaretine ay sonunda başlayacak olan ancak daha önce Hz. Muhammed’e hakaret niteliğinde sözler söyleyerek İslam dünyasının tepki oklarını üzerine çeken Papa 16. Benediktus’a karşı pazar günü büyük bir miting düzenlenecek.

Saadet Partisi, Papa’nın Türkiye’ye gelmemesi için bir milyon kişinin katılacağı miting düzenliyor. Saat 14.00’te başlayacak mitinge İstanbul dışından da 2 binden fazla otobüs gelecek.

Ziyareti iptal çağrısı

Mitingde Hz. Muhammed’e yönelik sözleriyle ilgili sloganlarla protesto edilecek olan Papa’ya 28 Kasım’da Türkiye ziyaretini iptal etmesi çağrısında bulunulacak. Saadet’te mitinge katılımın yüzbinleri bulması için çalışmalar başlatıldı. Dün Dedeman Oteli’nde mitingle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı eylemin ayrıntılarını anlattı.

1.5 milyon el ilanı

Miting Tertip Komitesi Başkanı Bekir Demirkaya, 1.5 milyon el ilanı dağıtacaklarını ve İstanbul’un çeşitli yerlerine 100 bin afiş asarak insanları ‘Papa’ya hayır’ demeye davet edeceklerini söyledi. Demirkaya, ‘Saadet Genel Başkanı Recai Kutan’ın yanısıra Necmettin Erbakan da canlı yayın ile mitinge katılacak. Çağlayan’da en az bir milyon insanın toplanacağını düşünüyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Halkımızın güvenliği için de polislerle beraber SP Gençlik Kolları’na bağlı 2 bin 500 gencimiz görev yapacak’ dedi. Demirkaya önümüzdeki cuma günü ise önce Sultamahmet Camii’nde Cuma Namazı çıkışı el ilanı dağıtacaklarını, ardından Ayasofya’yı ziyaret edeceklerini dile getirdi.

İslam’ın Hz. İsa ve Hz. Musa’yı tanıdığına ve peygamber olarak kabul ettiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Papa’nın Hz. Muhammed’i tanımadığı ve her fırsatta saldırdığının altını çizdi. Papa’nın geliş amacının ‘gezi’ olmadığını belirten Kurtulmuş, ‘Ekümenik olarak gördükleri Fener Rum Patriği ile görüşecekler. Yüzlerce yıldır birbiri ile kavgalı olan iki Hıristiyan kurumun bir anda samimi olması dikkat çekici. Her fırsatta Konstantinapolis dedikleri ve 1453’ten bu yana İstanbul olan şehrimizin Sur İçi’nde ikinci bir Vatikan gibi çalışacak Doğu Roma devletini kurmayı amaçlıyorlar’ dedi.

——————————————————————————–

Papa’dan Gül’ün yemek davetine ‘zevk’ reddi

PAPA 16’ncı Benediktus, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, NATO zirvesi dönüşü İstanbul’da bir yemekte buluşma önerisini ‘yemek dünyevi zevke girer’ gerekçesiyle reddetti. Papa’nın 28 Kasım-1 Aralık 2006 tarihleri arasında Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret sırasında NATO zirvesinde olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşememesi nedeniyle ortaya atılan çözüm önerileri de tıkandı.

Dışişleri Sözcüsü Namık Tan, Tan, ziyaret sırasında Başbakan Vekili olacak olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in hükümet adına Papa ile görüşeceğini bildirdi.

——————————————————————————–

Anıtkabir 3.5 saat kapanacak

ANITKABİR, resmi davetli olarak Türkiye’ye gelecek Papa 16. Benediktus’un ziyareti dolayısıyla 28 Kasımda 3.5 saat süreyle ziyarete kapatılacak. Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, Papa 16. Benediktus’un 28 Kasım Salı günü Anıtkabir’i ziyaret edeceği, bu ziyaret dolayısıyla Anıtkabir’in saat 11.00’den 14.30’a kadar ziyarete kapatılacağı bildirildi. Ankara’ya öğle saatlerinde gelecek olan Papa 16. Benediktus, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek.

——————————————————————————–

Çelik ÇELİKYAMAN / İSTANBUL
23.11.2006

http://www.tercuman.com/v1/haber.asp?id=49442&baslik=%DDstanbul’da%201%20milyon%20ki%FEi%20Papa’ya%20’gelme’%20diyecek&katid=3

Yorumlar kapatıldı.