İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’ya geri adımı işadamları attıracak

YILMAZ YILDIZ
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Fransa Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı kararında geri adım atması için Türkiye’deki Fransız okulları ve dernekleriyle başlattığı diyalog girişimi, Türkiye’de yatırımı bulunan Fransız şirketlerinden büyük destek alıyor. İTO’nun diyalog için ikinci adım olarak Türk Fransız Ticaret Derneği ile birlikte düzenlediği “Türk-Fransız İlişkilerinin güçlendirilmesine” yönelik yemekli istişare toplantısına, tüketicilerin boykot kararından rahatsız olan Oyak Renault, Sodexo, L’Oreal, Natexis Bank gibi gibi Türkiye’de yatırımları bulunan Fransız şirketlerinin temsilcileri ile Türkiye’de çeşitli firmalarda yöneticilik yapan çok sayıda Fransız davetli katıldı.
‘FRANSIZ DOSTLARIMIZ DUR DESİN’

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, tarihi siyasetçilerin yazmaması gerektiğinin altını çizerken, “Köklü tarihsel bağlar güncel olana tercih edildi. Güncel hesapların içine tarih hapsedilemez. Türkiye-AB ilişkilerini de etkileyen bu gidişe Fransız dostlarımızın ‘dur’ demesini bekliyoruz” dedi.

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade ise “Siyasetçiler iç politika meseleleri yüzünden bazı şeyleri daha da abartırlar. Bu yasa geçmeyecektir. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Meclis tatile girecektir” diye konuştu. Poudade, iki ülkenin 10 milyar euro olan ticaret hacminin 3 yıl sonra 15 milyar euro olarak hedeflendiğini söyledi.

Toplantıda söz alan işadamları da çözüm için iki ülke kamuoyunda tanıtım çalışmalırına ağırlık verilmesi gerektiğini belirttiler.

http://www.yenisafak.com.tr/ekonomi/?t=22.11.2006&q=1&c=3&i=16006&Fransaya/geri/ad%FDm%FD/i%FEadamlar%FD/att%FDracak

Yorumlar kapatıldı.