İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’da Türkiye azınlığı etkinliği

Fransa’da, ‘Ermenistan yılı’ etkinlikleri çerçevesinde 25 Kasım tarihinde Türkiye’deki azınlıklarla ilgili bir konferans düzenlenecek. Konferans, “Türkiye tarafından imha edilmiş ya da zulme uğramış azınlıkların ortak etkinliği” olarak tanıtılıyor.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 09:30 TSİ 22 Kasım 2006 Çarşamba
PARİS – Fransa’da 25 Kasım’da Türkiye’deki azınlıklarla ilgili bir konferans düzenlenecek.

Geçen Eylül ayında başlayan ‘Ermenistan yılı’ kapsamında Versailles kentinde düzenlenecek konferans, “Ermeni, Süryani-Keldani, Rum ve Kürt azınlıkların tarih ve yarını” teması altında gerçekleştirilecek. Konferansa azınlık dernekleri yöneticilerinin yanı sıra bazı akademisyenler de katılıyor.

‘ERMENİ SOYKIRIMI’ PULU
Fransa’da ilk defa ‘Ermeni soykırımı’ temalı posta pulu da bastırıldı. Bir koleksiyoncu tarafından bastırılan pul, posta teşkilatı tarafından dağıtılmıyor. Ancak isteyenler tanesi 2 buçuk Euro’dan temin edebiliyor ve mektuplarda kullanabiliyor.

Fransa, Eylül 2006 – Temmuz 2007 tarihleri arasını ‘Ermenistan yılı’ ilan etmişti. Ermenistan yılının 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesine denk gelmesi, 500 bin civaındaki Ermeni oyunun hedeflendiği şeklinde yorumlanıyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/391522.asp

Yorumlar kapatıldı.