İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerden Deustche Bank’a suçlama

Avrupa Ermeni Federasyonu, Deutsche Bank’ın ‘soykırım’ döneminde 20 milyon dolardan fazla Ermeni mülkünü çaldığını iddia ederek, bunun sahiplerine geri ödenmesini istedi.

Federasyon, Deutsche Bank aleyhine mirasçılar tarafından açılan davaların sürdüğünü belirterek, ‘yerlerinden edilen binlerce Ermeni’nin, Deutsche Bank’ın Berlin – Bağdat demiryolu çalışmalarında köle olarak çalıştırıldığı’nı ileri sürdü.

Yapılan açıklamada, ‘1915 olaylarıyla ilgili olarak sorumluluğunu hala kabul etmeyen Deutsche Bank’ın Ermenilerden çaldığı varlıklardan kar etmeyi sürdürdüğü’ iddia edildi.

Açıklamada, Fransız ve Amerikan sigorta şirketleri AXA ve New York Life Insurance’ın benzer sorumlulukları nedeniyle Ermenilere tazminat ödemeyi kabul ettikleri hatırlatıldı.

Federasyon, Avrupa’da yaşayan Ermenilere yönelik çağrısında da Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) Josef Ackermann’a hitap eden bir dilekçe metninin, bankanın Frankfurt’taki merkezine fakslanmasını istedi.

Federasyonun hazırladığı dilekçe metninde Deutsce Bank’ın ‘Ermeni soykırımı’nda hayatını kaybedenlerin ‘mülklerini çaldığı ve sürülen Ermenileri 1915 ve 1917 yılları arasında Berlin – Bağdat demiryolu çalışmalarında köle olarak kullandığı’ iddia edilerek, ‘bu tarihi yanlışın, AXA ve New York Life Insurance örneği izlenerek düzeltilmesi’ talep ediliyor. 

http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_detay.asp?PID=319&HID=1&haberID=264015

Yorumlar kapatıldı.