İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bandırma’ya ‘Cezayir soykırımı’ heykeli

Balıkesir’in Bandırma Belediyesi, ilçeye ‘Cezayir soykırımı’ heykeli yaptırıyor. Belediye, heykel için Cezayir’in Ankara Büyükelçiliği’nden yardım istedi.

Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, Fransızların soykırımına uğrayan Cezayirlilerin heykellerini ilçeye dikmek için Belediye Meclisi olarak karar aldıklarını belirtti.

Cezayir’in Ankara Büyükelçiliği’ne, heykel yaparken soykırımı daha iyi nasıl ifade edebileceklerine dair yazı gönderdiklerini anlatan Öztaylan, ”Büyükelçilik, bu konudaki talebimize bu ay sonuna kadar cevap verecek. Büyükelçilikten gelen görüşler doğrultusunda, heykelin yapımına başlayacağız” diye konuştu.

Öztaylan, bazı vatandaşların heykelin masrafını karşılamak amacıyla müracaat ettiğini de ifade ederek, ”Heykelin masraflarını karşılamak isteyen hayırsever vatandaşlarımızın taleplerini değerlendireceğiz” dedi.

Fransa Ulusal Meclisi 12 ekimde ‘Ermeni soykırımı’nın inkarını suç olarak kabul eden yasa tasarısını onaylamış ve Türkiye’nin büyük tepkisini çekmişti. Fransa ise Cezayir soykırımını kabul etmeye yanaşmıyor.

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=3&haberID=262898 

Yorumlar kapatıldı.