İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Bahçeli MHP’yi AB’ci, mozaikçi yaptı’


Başkan adayı olduğu MHP’den ihraç edilen Prof. Dr. Ümit Özdağ (solda) Bahçeli’yi korkaklıkla suçladı. FOTOĞRAF: CEM ÖKSÜZ / AA

RADİKAL – ANKARA – MHP’nin bugün yapılacak 8. Olağan Kongresi öncesinde MHP Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen eski genel başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi korkaklıkla suçladı. Kongreye gitmeyeceğini söyleyen Özdağ, ‘Türk milliyetçiliğinden uzaklaşan Bahçeli’nin MHP’yi AB’ci, mozaikçi bir parti haline getirdiğini’ iddia etti.
Özdağ dün düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: “Kongreler döneminde Bahçeli, üst kurul delegelerine benim ülkücü olmadığımı, karanlık veya şunun, bunun adamı olduğumu anlattı. Ben delegelerimize güvendim. Ama Bahçeli kurul delegelerine güvenemedi. Bahçeli, MHP’yi fikri olarak Türk milliyetçiliği çizgisinden uzaklaştırmış, AB’ci, mozaikçi bir Bahçeli partisi haline getirmiştir. Şimdi beyaz çorap giydiğini iddia ettiği ülkücüleri MHP üst yönetiminden de tasfiye etmek istiyor. Bunun için de kongreye tek aday olarak girme konusunda ısrar ediyor. Aksi halde kaybedeceğini biliyor. Ben ülkücüyüm, yol arkadaşı değil. Bir Türk milliyetçisi olarak mücadeleme devam edeceğim. Sayın Bahçeli’nin, benim kongre salonuna alınmamam için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe vermesine gerek yoktu. Ben, ‘hukuk dışına çıkmam, hukukun sağladığı zemin olmadan kongre salonuna gitmem’ dedim. Kongreye vatandaş bir MHP’li olarak da gitmeyeceğim. Onların beni ihraç etmesi çok doğaldı. Bunun bir de mahkeme aşaması var ama önemli olan bu değil, benim siyasal duruşum. Ben hep MHP’de oldum ve ülkücü vicdan da bunu böyle kabul ediyor. MHP’de olmaya da devam edeceğim.”

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=204965&tarih=19/11/2006

Yorumlar kapatıldı.