İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ara Güler olmak için, insan olun, öğrenin’

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “16. Bursa Fotoğraf Günleri” başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, 16. Fotoğraf Günleri’nin açılışında, sanatın bir eğlence aracından daha çok toplumsal yaşamın her alanında daha iyinin ve daha doğrunun estetik bir dille ifadesi olduğunu söyledi. Ekmekçi, etkinlik kapsamında Ara Gü-ler’in “Ara’dan seçmeler” adlı sergisinin fotoğraf tutkunlarıyla buluştuğunu kaydetti. Ekmekçi, 100 fotoğraf sanatçısının “Bir damla da siz olun” çağrısıyla Lübnanlı çocukların yararına çektikleri fotoğraflardan oluşan “100 sanatçı-100 fotoğraf sergisinin de etkinlik kapsamında Tayyare Kültür Merkezi’nde 30 Kasıma kadar gezilebileceğini bildirdi. “Bir damla da siz olun” kampanyasın-daki fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin Kızılay aracılığıyla Lübnanlı çocuklara gönderileceğine işaret eden Ekmekçi, Saner Şen’in “Irak’ta yağma” adlı fotoğraf sergisinin de etkinlik çerçevesinde Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldığını belirtti. Açılışın ardından düzenlenen Ara Güler ile gazeteci Burçak Evren söyleşisine fotoğraf meraklıları büyük ilgi gösterdi.

Güler, 78 yıllık hayatında 55 yıldır fotoğraf çektiğini belirterek, kendisine yöneltilen “Nasıl Ara Güler olunur” şeklindeki soruya, “Ara Güler olmak için önce insan olmak ve kendini sürekli eğitmek gerekiyor” şeklinde cevap verdi.

İyi bir fotoğrafın makineden önce beyinde çekildiğini anlatan Güler, Aydın’ın Karacasu ilçesi Geyre Köyünde çektiği antik taşların o dönemde çalıştığı Hayat Dergisi’nde “Hep taş, toprak mı çektin?” şeklinde alaya alındığını, ancak buradaki fotoğraflarının İngiliz dergisinde yayınlandığını kaydetti. AA

http://www.birgun.net/bolum-70/haber-30390.html#haber_basi

Yorumlar kapatıldı.