İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’ya hayır mitingi

Saadet Partisi(SP), Papa 16. Benedikt’in Türkiye ziyaretini protesto etmek amacıyla 26 Kasım’da İstanbul’da “Papa’ya Hayır” mitingi düzenleyecek.

SP’nin İstanbul il teşkilatınca hazırlıklarına başlanan miting, 28 Kasım’da gelecek olan Papa’nın Türkiye ziyaretinden 2 gün önce 26 Kasım’da Çağlayan meydanında gerçekleştirilecek. “Papa’ya Hayır” adıyla düzenlenecek mitingde, Papa’nın Türkiye ziyareti protesto edilecek. Mitingde Hz. Muhammed’e yönelik sözleriyle ilgili sloganlarla protesto edilecek olan Papa’ya Türkiye ziyaretini iptal etmesi çağrısında bulunulacak.

SP’de mitinge katılımın yüzbinleri bulması için çalışmalar başlatıldı. Mitingde Papa’nın yanı sıra bu ziyareti kabul etmesi nedeniyle AKP’ye yönelik olarak da sert eleştiriler yöneltileceği bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret sırasında yurtdışında olacağı için Papa’yla görüşmeyecek olmasına ve sorular üzerine davet sahibinin hükümet değil Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olduğunu söylemesine karşın SP’de hükümet, ziyaretin sorumlusu olarak görülerek eleştiriliyor.

Necmettin Erbakan da aynı şekilde Türkiye ziyareti nedeniyle Papa’ya ve AKP’ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Erbakan, Papa’nın “Bizans’ı kurmak ve patriğe ekümenik vermek için” Türkiye’yi ziyaret ettiği suçlamasında bulundu. Erbakan AKP’yi de, “Papa’nın elini öpmeye hazırlanmakla” suçladı. Erbakan’ın mitinge bu suçlamalarını içeren bir mesaj göndermesi bekleniyor.

Mitinge, SP yöneticileri tem kadro katılacak. SP’de AKP tabanının da mitinge katılımının sağlanması için özel bir çalışma yürütülüyor.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=4293

Yorumlar kapatıldı.