İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan’a Cevap Verilmedi İddiası

TÜM HABERLER
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Ermenistan Dışişleri Bakanlığının Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın Başbakan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’a 2005 Nisan ayında gönderdiği mektubun yanıtlanmadığı yönündeki açıklamasını, “gerçekleri saptırma arayışına yeni bir örnek” olarak nitelendirdi.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın 4 Kasım’da yaptığı açıklamayla ilgili bir soruyu yanıtlayan Tan, Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan’a çağrıda bulunarak, Türk ve Ermeni tarihçilerin katılımıyla 1915 olaylarının araştırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak üzere bir Ortak Tarihçiler Komisyonu kurulmasını önerdiğini hatırlattı.

Ermenistan’ın söz konusu öneriye ilişkin olarak benimsediği olumsuz yaklaşım nedeniyle bu konuda somut bir ilerleme sağlanamadığını belirten Tan, “Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 4 Kasım tarihinde yapılan bir açıklamada, Ermenistan Cumhurbaşkanının Sayın Başbakanımıza muhatap olarak 2005 Nisan ayında gönderdiği mektubun yanıtlanmadığı öne sürülmektedir. Oysa, Nisan 2005’den bu yana konu hakkında iki ülke heyetleri üç kez biraraya gelmiş ve son olarak Eylül 2006 ayı başında mukabil önerilerimiz diplomatik kanallarla Erivan’a sunulmuştur. Dolayısıyla, Ermenistan tarafının son açıklamaları gerçekleri saptırma arayışına yeni bir örnek oluşturmaktadır” dedi.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=163668&k=0

Yorumlar kapatıldı.