İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan: Siyasiler araştırsın

CENK BAŞLAMIŞ Moskova

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soykırım iddialarının iki ülkenin tarihçilerinden oluşan bir komisyon tarafından araştırılması önerisi konusunda farklı bir tutum aldı.
Koçaryan, önceki gün Berlin’de katıldığı bir konferansta tarihçiler komisyonu önerisini neden reddettiğinin sorulması üzerine AA’ya, “Soykırımların sorumluluğunu tarihçiler değil, politikacılar taşır. Biz politikacılardan oluşan bir komisyon kurulmasını istiyoruz” dedi.
Ermeni lider, tarihçiler komisyonu oluşturulması önerisini, “Türkiye’nin oyalama taktiği” olarak değerlendirdi.
Koçaryan, daha önce, 1 Ekim’de Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac’la Erivan’da düzenlediği basın toplantısında kendisine Erdoğan’ın önerisini neden reddettiğinin sorulması üzerine şunları söylemişti:
“Maalesef yanıtımı bilmediğinizi görüyorum. Erdoğan’a mektubumda bütün sorunların kurulacak hükümetlerarası bir komisyon tarafından ele alınmasını önerdim ki, bu tarihçilerin katılacağı bir komisyon oluşturulmasını da kapsıyordu. Ama mektubuma yanıt alamadım.”
Ermenistan lideri, 22 Kasım’da Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyarette bulunacak. Kıbrıs Rum Kesimi’ne giden ilk Ermeni devlet başkanı olacak Koçaryan’a Lefkoşa’nın (Rum Kesimi) altın anahtarı verilecek. Koçaryan’ın 2007 başında da Fransa’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

http://www.milliyet.com.tr/2006/11/18/siyaset/siy08.html

Yorumlar kapatıldı.