İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’ya ikinci somut tavır

NTV
Güncelleme: 16:54 TSI 17 Kasım 2006 Cuma
ANKARA – Kara Kuvvetleri Komutanı’nın Fransa’yla askeri ilişkilerin askıya alındığını açıklamasının ardından, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Mayıs 2007’de yapılacak 8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na, bu ülkenin resmen davet edilmediğini söyledi.

Fransa’nın askeri ataşesi bakanın konuşmasının ardından resepsiyona katılmadan toplantıyı terketti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Fransa’yla askeri ilişkilerin askıya alındığını duyurmasının ardından, hükümetten de benzer bir açıklama geldi.

Fransa ile askeri ilişkiler askıda

8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 22-25 Mayıs 2007 tarihinde Ankara’da yapılacak fuara Fransa’nın resmen davet edilmediğini söyledi.

Bakan Gönül, ilişkilerin düzelmesi durumunda Fransa’ya bir davet gidip gitmeyeceği yönündeki soruya “Bütün ülkelere aynı anda davet gönderiyoruz ve programımızın o aşaması geçtik” yanıtını vererek, bu konuda tutumun kesin olduğunu gösterdi.

Fransız şirketleri için de yalnızca bir duyurunun yapıldığını belirten Gönül, “Fransız şirketlerinin katılımı ayrı bir konu ve bunu fuar yönetimi idare edecektir” dedi.

Fransa’nın Askeri Ataşesi Albay Jean-Claude Gea, bakanın konuşmasının ardından resepsiyona katılmadan toplantıyı terketti.

Fransa dışişleri ve savunma bakanlıkları, Orgeneral Başbuğ’un açıklamalarının siyasi olmadığını belirterek, bir kriz işareti görmediklerini duyurmuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/news/391137.asp

Yorumlar kapatıldı.