İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler: Türk patronlar iyi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de yayımlanan haftalık ekonomi ve siyaset dergisi The Economist, dünkü sayısında, son dönemde yaklaşık 40 bin Ermeni’nin çalışmak üzere Türkiye’ye gittiğini ve Türkiye’deki Ermeni nüfusun giderek arttığını yazdı. Economist, bu durumu, “Büyük bir değişim” olarak nitelendirdi.
Beş ay önce kaçak olarak geldiği Kumkapı’da temizlikçilik yapan Ermenistan göçmeni Marina Martossian’ın Türk patronlarından, “Dünyanın en iyi insanları” diye bahsettiğine dikkat çekilen yazıda, “Martossian, kendisiyle aynı koşullarda Türkiye’ye gelen vatandaşları gibi hayatından çok memnun” denildi. Yazı, özetle şöyle devam etti:
“Şu anda diğer yasadışı işçiler konusundaki yaklaşımın tersine Türk yetkilileri Ermeni göçmenler konusunda gayet yumuşak bir yaklaşım benimsiyor. Her geçen gün daha çok sayıda diaspora Ermenisi Türkiye’yi ziyaret ediyor.
Kars’taki bir sanat festivaline katılan Ermeni asıllı Amerikalı bir sanatçı, e-mail yoluyla gönderdiği yazısında, Türkiye’de geçen günlerinden şöyle söz etmişti: ‘Ermeni şarkıları söyleyen Ermeni bir sanatçının bu kadar geniş bir kesimde ve kardeşçe bir kabul göreceğine inanmazdım'”

http://www.milliyet.com.tr/2006/11/18/siyaset/siy09.html

Yorumlar kapatıldı.