İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NEW YORK BENJAMIN KORDOZO ÜNİVERSİTESİNDE SOYKIRIM KONFERANSI

New York Benjamin Kordoza Hukuk Üniv. (BKHÜ), Holokost ve İnsan Hakları Araştırmaları Programı ve Dünya Siyaseti Enstitüsü, 3-4 Aralık’ta BKHÜ’nde, soykırımın reddine ilişkin bir konferans düzenliyor. Konferansta ‘ Kitlesel suçlarda, yasa, kimlik ve tarihi bellek’ teması tartışılacak.

Bir dizi ülke halihazırdaki ve geçmişteki hükümetlerinin geçmişte işledikleri suçları reddetmesi, konferansın düzenlenmesini zorunlu kılarken, Türkiye’nin Ermeni soykırımını reddetmesi, Polonya’nın, kimi Polonyalıların Nazist Almanlarla işbirliği yaptıklarını, eski Yugoslavya’da Sırp milliyetçilerin Sarayevo ve Srebrenitsa’daki kırımları, İaran devlet başkanını Yahudi holokostunu ‘efsane’ kabul etmesi konuları hatırlatılmakta.

Kanada ‘Hay dat’ ofisinden yapılan açıklamada, konferansa Shery Rozenberg (Kardozo Üniv., New York), Susan Dervin (Californai Univ.), Roger Smith (Zoryan Enstitüsü Bşk.) Gregory Stanton (Mery Washington Kolej), Anry Terion (Wester Kolej), Taner Akçam (Minesota univ), Slavenko Draguliç (yazar), Sabrina Ramet (Norveç Bilim ve Teknoloji Üniv.), İrvin Kotler (Kanada Parlamentosu üyesi) Karen Eltis (Ottawa Üniv.), Sevan Garipyan (Paris Ex ve Cenevre Üniv.) Rene Lamarşan (Florida Univ.), Deborah Lipshtad (Emory Univ.) Poul van Zil (New York Hukuk Üniv.) ve Belinda Cooper (Dünya Siyaseti Enst.) gibi konusunda tanınmış isimler katılmakta.

H.Dz.

http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006111405

Yorumlar kapatıldı.