İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MERHABAREV İstanbul’da

Tarih : 04/12/2006 – 23/12/2006
Yer : Karşı Sanat Çalışmaları, Beyoğlu, İstanbul
Düzenleyen : Karşı Sanat Çalışmaları
Detaylı Bilgi : Ayşe Çetinkaya Taner:
T: (212) 245 15 08
F: (212) 245 37 00
E: ayse@karsi.com 

Karşı Sanat Çalışmaları, Türkiye’den ve Ermenistan’dan on belgesel fotoğrafçının ortaklaşa hazırladığı MERHABAREV adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

Sergide, iki ülkeden on belgesel fotoğrafçının 8 ay süren çalışması boyunca çekilen 18.000 kare fotoğraf fotoğraftan seçilen 130 siyah-beyaz çalışma sergilenecek.

Serginin ismi Türkçe ve Ermenice’de ‘selam’ anlamı taşıyan kelimelerin (Merhaba – Barev) birleşiminden meydana geliyor.

İstanbul ve Erivanlı on fotoğrafçı MERHABAREV sergisiyle hem ‘kendilerini’ hem ‘ötekini’ ziyaretçilere göstermeyi hedefliyorlar.

4 – 23 Aralık 2006 tarihleri arasında gezilebilecek olan MERHABAREV İstanbul-Erivan fotograf sergisinde, Türkiye’den Serra Akcan, Kerem Uzel, Mehmet Kaçmaz, Tolga Sezgin ve Özcan Yurdalan’ın Erivan fotoğrafları; Ermenistan’dan ise Karen Mirzoyan, German Avagyan, Ruben Mangasaryan, Nelli Şişmanyan ve Anahit Hayrapetyan’ın İstanbul fotoğrafları yer alıyor.

Bu ortak çalışmada fotoğrafçılar, yaşadıkları kentleri birbirlerinin gözlerine emanet etmişler. Her iki grup kültürel ve coğrafi olarak çok yakın oldukları halde bir o kadar da yabancı oldukları iki kentte bulundukları günler içinde insanları olabildiğince tanımaya ve anlamaya çalışmışlar. Yüzeysel görüntünün biraz ötesini görmeye gayret ederek fotoğraf çekmişler. Sosyal hayatın farklı noktalarını göstermeye çalışan fotoğrafçılar; iki kentin ortak mekanları, mimari, alışveriş, din, spor, eğlence, eğitim ve törenler gibi bir çok başlıkta fotoğraflar üretmişler.

Fotoğrafçılar bu çalışmanın her aşamasında olduğu gibi günlük yaşamı fotoğraflarken de geleceğe bakmaya çalışmış ve geleceğin önemine dikkat çekmişler. Önyargılar ve diyalog eksikliği nedeniyle giderek büyüyen problemlerin, ilişkilerin normalleşmesiyle daha kolay çözüm yoluna gireceğini düşünerek çektikleri fotoğraflar aracılığıyla iki kentten, Erivan ve İstanbul’dan gözlemlerini yansıtmışlar. Fotoğrafçılar, sergide yer alan çalışmalarıyla doğrudan diyaloğun ve önyargısız bakışın altını çizmişler.

İstanbul ve Erivan’da günlük yaşam görüntülerinden oluşan sergi Ekim ayında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da açılmış ve ilgiyle izlenmişti. İstanbul’dan sonra Avrupa ve Asya’nın çeşitli kentlerinde turneye çıkacak olan sergiyle birlikte dört dilde albüm yayınlandı.

Çalışmanın tamamı Henrich Böll Stiftung ve Anadolu Kültür ve Karşı Sanat Çalışmaları tarafından desteklendi.

http://www.yapi.com.tr/turkce/Etkinlikler_Sergi_Detay.asp?NewsID=49493

Yorumlar kapatıldı.