İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İŞBİRLİĞİ PROGRAMINI TÜRK TEMSİLCİ KOORDİNE EDİYOR

Ermeni gazeteciler NATO Merkezinde

Geçen hafta NATO merkezinde son gün düzenlenen basın toplantısına, Ermenistan heyeti başkanı subay Mher İsrayelyan yanısıra, NATO İşbirliği Programı aralarında Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan’ın da bulunduğu 9 ülkenin koordinatörü Erkan Kuzuoğlu ve Romanya’lı bir general katıldılar.

Kuzuoğlu ‘Dünya adına işbirliği’ programının belli başlıklarına Ermenistan’ın da katıldığını kaydederken, Türk albaya yöneltilen ve niçin özellikle Ermenistan’ın koordinatörlüğünü kendisini gerçekleştirdiği yolundaki soruya, NATO komutanlığının bu seçimi yaptığın şeklinde cevaplarken, Türkiye’nin NATO üyesi olarak neden Ermenistan sınırını kapalı tuttuğu yönündeki soruya, Ermenistan’ın NATO’ya ye olmak yönünde arzusunu belirtmediği şekinde kaçamak yanıt verdi. Kuzuoğlu benzeri meselelerin daha yukarılarda çözümlendiğini kaydederken, Ermeni subay Türk koordinatörün Türkiye’yi değil NATO’yu temsil ettiğini hatırlattı.

Ermeni gazetecilerden biri 2003 yılında Ermenistan’da gerçekleştirilen NATO tatbikatlarına Türkiye’ni de katıldığını, 2004’te Azerbaycan’da yapılacak olan NATO tatbikatları için Ermeni askerlere vize verilmediği belirtilirken, Kuzuoğlu, siyasi meselelerle bağlantıları olmadığını belirtti. Bu esnmada araya giren Romen general, Kuzuoğlu’na yönelik olarak, Sofya’da imzalanan belgeyi hatırlattı. Buna göre ‘Barış için işbirliği’ programı katılımcısı ülkeler, birbirlerine destek olmak ve giriş vizeleri vermekle yükümlüler. Subay İsrayelyan buna ek olarak, NATO’nun ilgili sebepten (Ermeni askerlere vize vermeme) ötürü Azerbaycan’da yapılacak olan NATO tatbikatlarının iptal edildiğini kaydetti.

Albay Kuzuoğlu Ermenistan’da yapılan NATO tatbikatlarına katılmış olduğunu, Amerikalı ve Britanya’lı uzmanların Ermeni Silahlı kuvvetlerine iyi puan vermiş olduklarını da belirtti.

Marieta Haçatryan, Brüksel-Erivan
http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006111406

Yorumlar kapatıldı.