İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Hıristiyan ve Müslümanlar birbirlerini tanımadığı için korkuyorlar’

A.A.

Papalık Anadolu Temsilcisi ve Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkan Yardımcısı Piskopos Luigi Padovese, Hıristiyan ve Müslümanların birbirlerini tam anlamıyla tanımadığı için iki toplum arasında korku ortamı bulunduğunu söyledi.

Padovese, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi’nin “cemaatin kaynaşması” amacıyla düzenlenen toplantıda, Hıristiyan ve Müslüman dünyası arasında geçmişte bir takım sorunlar olduğunu belirtti.

Ancak bu sorunların Hıristiyan ve Müslüman dünyasının sıkıntısıymış gibi gösterildiğini ifade eden Padovese, “Bu sorunlar bir takım Müslüman ve Hıristiyan grubu arasında yaşandı. Ama olay çok farklı yansıtıldı” dedi.
Müslümanların ve Hıristiyanları n birbirlerini yeterli ölçüde tanımadığını kaydeden Padovese, şöyle konuştu:
“Gördüğüm kadarıyla Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında bir korku ortamı var. Bunun sebebi ise, birbirlerini ciddi anlamda tanımamaları. Bana göre bu olayın çözümü için en iyi yol, karşılıklı buluşabilme ve birbirlerini tanıma olanağının oluşturulmasıdı r. Yani bu konuda her iki tarafta sempozyum gibi çeşitli organizasyonlar düzenlemelidir. Yaşanan bu korku ortamı ancak bu şekilde aşılır ve sorunlar geçmişte kalabilir.”

Padovese, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi’ndeki ayinin ardından düzenlenen düzenlenen yemeğe katıldı.

Yorumlar kapatıldı.