İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ROSİA TİCARET-KÜLTÜR MERKEZİ I. BİNASI DÜN AÇILDI

Rosia Ticaret-Kültür Merkezi’nin I. binasının açılışı, dün başbakan Andranik Margaryan ve milletvekili, Sil Conc. başkanı Haçatur Sukiasyan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

3000 m2’lik alan üzerine kurulu Rosia Ticaret-Kültür Merkezi’nde elbiseden parfüme, cep telefonundan, kuyumcu standlarına yaklaşık 40 stand bulunmakta.

Başbakan A. Margaryan yaptığı konuşmada, ilgili ticaret-kültür merkezinin yatırımcı ve uluslararası bankalar işbirliğinin ilk örneklerinden ibiri olduğunu, benzeri denemelerin tarım alanında uygulanmakta olduğun da kaydetti.

İlgil ticaret-kültür merkezi, Sil Conc. ve IFC (Uluslararası Finans Kurumu) işbirliğiyle gerçekleştirilmiş olup, Sukiasyan’ın verdiği bilgiye göre tüm proje 60 bin m2 alanı içermekte olup, yaklaşık 35 milyon dolarlık bir bütçeyi gerektirmekte. İlk bina için harcanan tutar ise 12 milyon dolar.

Sukiasyan, Ayrarat Sinemasının bulunduğu ilgili alanın, halkın %99 tarafından ‘Rosi’ya olarak tanınmasından bu ismin kullanılmasının tercih edildiğini de kaydetti.

Gohar Gevorgyan 

http://www.azg.am/?lang=TR&num=2006110804

Yorumlar kapatıldı.