İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ ŞANLIURFA’DAYDI


El-Ruha Oteli ve Rızvaniye Camii

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 3 Kasım 2006, Cuma akşamı Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçak seferiyle Şanlıurfa’ya seyahat etti. Patrik Hazretlerine Ergün Karagöz refakat etti.

Harvard Üniversitesi Küresel Müzakere Projesi adını taşıyan birimi tarafından düzenlenen Hz. İbrahim Yolu Girişimi (http://www.abrahampath.org/about.php?lang=tr) vesilesiyle başlatılan bir dizi kültürel, dini ve siyasi duyarlılıklar hakkındaki istişari toplantılara katılmak üzere Urfa’ya giden Patrik Hazretleri, Şanlıurfa’ya varır varmaz ağırlanacağı El Ruha Oteli’nde (http://www.hotelelruha.com/) Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. William Ury’nin yönettiği istişari toplantıya katıldı. Bu toplantıda, Prof. Dr. Doğu Ergil Türkiye’deki siyasi duyarlılıklar hakkında katılımcılara bir brifing verdi.


Katılımcılardan bazıları Dr. Ury ile birlikte “aile” fotografında

4 Kasım Cumartesi sabahı saat 10:00 ile 14:00 arasında yapılan ve Prof. Dr. William Ury’nin yönettiği ikinci toplantıda ise Hz. İbrahim Yolu’nun geçeceği ülkelerdeki (Türkiye-Suriye-Ürdün-İsrail-Filistin) kültürel, dinsel, siyasal duyarlılıklar tartışıldı.


Patrik Hazretleri ve Devlet Bakanları toplantıda

Toplantının bir bölümüne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz da katılarak birer konuşma yaptılar.


Balıklı Göl

Saat 14:00’teki öğle yemeğinden sonra, Patrik Hazretleri, beraberindeki Süryani Katolik Patrik Vekili Mons. Yusuf Sağ ve Ergün Karagöz ile birlikte, kendisine tahsis edilen otomobille Balıklı Gölü, Hz. İbrahim Peygamber’in doğum yeri olduğu rivayet edilen mağarayı (Kitab-ı Mukaddes’e göre, Hz. İbrahim Peygamber Basra Körfezi’ndeki ‘Kıldanilerin Ur şehrinde doğmuştu), eski bir manastır olan eski Şanlıurfa Hapishanesini, eski Urfa Ermeni Başepiskoposluğu makamı olan Büyük Kilise’yi veya bugünkü adıyla Selahattin Eyyubi Camiini (http://turkhaber.byegm.gov.tr/2006/mayis2006/th35.htm), Hz. Eyüp Camiini gezdi ve tarihi yapıları inceledi.

Patrik Hazretleri, beraberindeki Süryani Katolik Patrik Vekili Mons. Yusuf Sağ ve Ergün Karagöz ile birlikte, aynı akşam Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçak seferiyle Istanbul’a döndü. 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001686&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.