İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ ATATÜRK’ÜN DOLMABAHÇE’DEKİ ODASINI ZİYARET ETTİ

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 10 Kasım 2006, Cuma, Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’nda vefat ettiği odayı ziyaret etti ve saat tam 09.05’te saygı duruşuna katıldı. Patrik Hazretlerine Ergün Karagöz ve Mıgırdiç Moralı refakat ettiler.

1938 yılının 10-15 Kasım tarihli gazetelerinden oluşan sergiyi de gezen Patrik Hazretleri, basın mensuplarına şöyle dedi: “Çocukluk günlerimden itibaren sevip saydığım büyük insanın manevi huzuruna gelerek, O’nun doğumunun 125., vefatının ise 68. yılı vesilesiyle, sevgimi ve saygımı ifade etmek üzere geldim. O’nun ölüm yıldönümlerinde ağıt yakmak yerine, anlam içeren törenleri tercih edenlerdenim. Zaten önemli olan Atatürk’ü anlamaktır. Anmak çoğu zaman törensel bir şeydir. Dün akşam yine Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen ve Atatürk’ün sevdiği müzik türlerinden oluşan konser de çok anlamlı ve dokunaklıydı. Çocukluğumda da okuldaki arkadaşlarımla bu odayı ziyarete gelmiş ve çok etkilenmiştim” dedi.

Patrik Hazretleri, daha sonra, Atatürk’ün vefat ettiği yatağa karanfil çiçekleri bıraktı ve saygı duruşunda bulunduktan sonra, Dolmabahçe Sarayı’ndan ayrıldı.

Yorumlar kapatıldı.