İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris mahkemesi Sezgin ile ilgili kararını yarın verecek

Paris – Paris İstinaf Mahkemesi, Fransa’daki Ermenilerin Türkiye’nin Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin aleyhinde açtığı davada kararı yarın verecek.

Daha önce 11 ekim tarihinde açıklanması beklenen karar, Mahkeme başkanı tarafından, “bilgisayardaki sorunlar yüzünden” daha önce iki kez ertelenmişti.

Fransa’da Ermeni Davasını Savunma Derneği, Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu resmi internet sitesinde Ermeni soykırımı iddialarına karşı çıkan metni gerekçe göstererek, Başkonsolos Sezgin ve internet sitesinin resmi servis sağlayıcısı France Telecom şirketi aleyhine geçen yıl Paris 17. Asliye Hukuk Dairesine başvurmuştu.

17. Asliye Hukuk Dairesi, geçen yıl Sezgin’nin özgürce bu konuda görüşlerini açıklayabileceğini belirterek, davayı reddetmişti. Ermeniler, bu karara itiraz için daha sonra istinaf mahkemesine başvurmuşlardı.

Mahkemenin, yarınki duruşmada Sezgin aleyhinde bir karar alması beklenmiyor.

Mahkemenin, Paris Başkonsolosluğunun, resmi sitesindeki Ermeni davasıyla ilgili Türkiye’nin resmi görüşlerinin yer aldığı bölümlerin çıkartılmasını isteyip istemeyeceği veya bu bölümlere “filtre koyulmasını” talep edip etmeyeceği özellikle önemli.

Kaynak : Anadolu Ajansı

http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=1588507&cat=DIS

Yorumlar kapatıldı.