İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

’Fransa’nın cesur mesajı Türkiye’ye vız geldi’

Özdemir İNCE

24 Ekim tarihli Radikal Gazetesi Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan’ın bir yazısını aktarmıştı. Yazının başlığı şöyleydi: “Fransa’nın cesur mesajı Türkiye’ye vız geldi.” Adam haklı…

Gerçekten de bu türden mesajlar vız gelmeli, ama savunmayı sağlam tutup saldırıya geçmek zorundayız.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan’ın International Herald Tribune Gazetesi’nde yayımlanan makalesini konu alan harika bir yazı (25.10.06) yayınladı. Ama benim de bu konuda söyleyeceklerim var.

* * *

Yıllardır Ermeni iddiaları konusunda yazılar yazıyorum. Birinde, “Ermeniler bize ’Önce Soykırım’ı kabul edin, sonra oturup tartışırız’ diyorlar” diye yazdığım zaman, bu konuda kafa yormamış, nefes tüketmemiş, Ermeni militanlarıyla sözlü ya da yazılı tartışmalara girmemiş kimseler, konuyu gülünçleştirecek kadar abarttığımı ileri sürmüşlerdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Baron (Bay) Vartan Oskanyan sanki beni haklı çıkartmak için kaleme almış bu yazıyı. Yazının Türkçesi dünkü yazımda belirttiğim gibi, 24 Ekim tarihli Radikal Gazetesi’nde yayınlandı. Baron (Bay) Oskanyan’a teşekkür ederim.

Resmi Ermeni ağızları ve diyaspora ortalığı öylesine boş buluyor ki en kuyruğu uzun yalanları söylemekten çekinmiyor. Baron Oskanyan, en büyük Ermeni tezleri savunucusu, Ermeni vakıfları tarafından beslenen tarihçilerin bizde olduğunu unutup konuyu tarihçilere bırakın diyen Türkiye’nin tarihçileri susturduğunu ileri sürüyor.

Türkiye bütün gücüyle bu yalanın üzerine gitmelidir.

* * *

Baron Oskanyan “Türkiye zor yola saparak soykırımı tanır ve uzlaşırsa, diğerleri de önünden çekilir ve süreci kendi ilerleyişine bırakır” buyuruyor.

Hürriyet Gazetesi’nde 1.11.06 günü yayınlanan Ünal Öztürk imzalı haberde, Hollanda’nın Ermeni diyasporasının Ermeni soykırımının ders kitaplarına alınmasını, soykırımın inkar edildiği internet sitelerine karşı önlem alınmasını istediğini okuyoruz.

400 bin Türk’e karşı 15 bin Ermeni’nin yaşadığı Hollanda’da Ermeni lobisinin baskısından söz etmek gülünç olur. Hollanda olmayan Ermeni lobisini maşa olarak kullanıyor. Ama amaç belli: Ermeni soykırımı iddialarını ders kitaplarına sokmak. Böylece, okullarda tek taraflı bilgi edinen Türklerin Hollanda toplumuna uyumu kolaylaşacakmış.

Baron Oskanyan’ın “süreci kendi ilerleyişine bırakma” yönteminin ucu Ermeni soykırımı iddialarının ders kitaplarına girmesiyle sonuçlanacak.

* * *

AKP hükümeti Fransa ile gerçekten mücadele etmek istiyorsa, Fransa’nın Çukurova, Kilikya, Urfa ve Gaziantep havalisinin Fransızlar tarafından işgalini gündeme getirmelidir. Getirmelidir, çünkü Fransa’nın yukarda belirttiğim bölgeyi işgal eden Yabancılar Lejyonu içinde kurduğu ve Fransız üniforması giydirdiği özel Ermeni Lejyon Birlikleri’nin yaptığı katliamlar ancak o zaman ortaya çıkar.

Fransız tarih kitaplarında, okul kitaplarında bu işgal yer almıyor ve Fransız kamuoyu bu konuda hiçbir şey bilmiyor. AKP hükümeti bu konuda bir kitap hazırlatıp başta Fransa olmak üzere bütün dünyaya dağıtmalı, dağıttırmalı… 

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5395057.asp?yazarid=72&gid=61

Yorumlar kapatıldı.