İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAKIRKÖY KİLİSESİ’NDE KUTLAMA VE SEVGİ SOFRASI


Patrik Hazretleri dini törene riyaset ederken

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 5 Kasım 2006, Pazar sabahı, Ermeni cemaatinin en yoğun olarak yaşadığı semtlerimizden Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin geleneksel kutlama törenlerine riyaset etti. Törene Rahip Zadig Babikyan da katıldı.

SURP BADARAK

Peder Yeğya Kervancıyan’ın sunduğu Surp Badarak’ta, Rabb’in Sofrası’na şemmaslar Hagop Papazyan, Roy Küçükateş ve Vağarşak Seropyan sile bir grup okuyucu hizmet ettiler. İlahileri ise Edvin Galipoğlu yönetimindeki Surp Karasun Mangants Korosu seslendirdi.

VAAZ

Rabb’in Duası’ndan önce vaaz eden Patrik Hazretleri, sözlerine İncil’den “Annemle kardeşlerim, Allah’ın sözünü duyup yerine getirenlerdir” (Luka 8:21) cümlesi ile başladı ve bugünkü Kutsal Kitap bölümlerinde Rab İsa’nın vurguladığı iki önemli nokta üzerinde durdu.

Patrik Hazretleri önce Rabbin “Kimde yoksa, kendisinde var sandığı bile elinden alınacak” (Luka 8:18) sözleri üzerine yoğunlaştı ve şöyle dedi: “Allah’ın bize verdiği her lütuf, O’nun şanı içindir. Rabb’in kutlu armağanları kullanıldıkça çoğalırlar. Örneğin sevgi. Sevgi asla tükenmez, sevdikçe çoğalır. Hatta maddi lütuflar fakir ve muhtaç kişiler arasında Rabb’in adıyla paylaşıldıkça, Rab tarafından daha da bereketleniriz.”

Rabb’in “Annemle kardeşlerim, Allah’ın sözünü duyup yerine getirenlerdir” (Luka 8:21) sözlerine tekrar değinen Ruhani Reisimiz, Rabb’in sözlerinde Annesi’ne veya akrabalarına herhangi bir saygısızlık olmadığını belirtti. Rabb’in burada vurgulamak istediği nokta, Kilise’nin ve Kilise’deki kardeşliğin Rabb’in Sözü’ne göre yaşamayı kabullenen kişilerden oluştuğuydu.

Rabb’in sözlerinin ışığı altında, Patrik Hazretleri imanlılara fakirler, muhtaçlar ve hastalar karşısında cömert olmaları gerektiğini, yardımlaşmaya en büyük önemi vermeyi, cemaat kurumlarını ayakta tutmak için düzenlenen sevgi yemeklerine katılmayı salık verdi ve “Cemaatin her bir üyesi bütçesinin el verdiği nispette katılmalıdır” dedi.

Surp Badarak’ın sonunda, Rahip Zadig ve Peder Yeğya ile birlikte kilisenin hayırseverleri için düzenlenen “hokehankisd” duasına riyaset etti, daha sonra geleneksel madağı kutsadı.


Dini geçitten bir kesit

Daha sonra kurulan dini geçitle Patrik Hazretleri ilahiler eşliğinde yönetim odasına geçti.

SEVGİ SOFRASI


Sevgi Sofrası

Patrik Hazretleri, törenlerden sonra kilisenin salonunda Dadyan Okulu yararına verilen sevgi sofrasına da riyaset etti. Okul öğrencileri bir program sundular. Çok başarılı geçen sevgi sofrası esnasında imanlıların desteğiyle vakıf yönetim kurulunun bütçe açığı hemen hemen kapanmış oldu.


Bakırköy Belediye Başkanı gümüş tabağını Patrik Hazretlerinden alırken

Vakıf yönetimi adına Patrik Hazretleri Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e bir plaket verdi. Başkan Erzen bir konuşma yaparak gerek Patrik Hazretlerine, gerekse konuklara bir teşekkür konuşması yaptı.

Kapanış konuşmasında herkesi tebrik eden Patrik Hazretleri, imanlıların cömertliğini, Dadyan Okulu Müdüriyetini ve koroyu takdir etti. 

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001685&Lang=TR

Yorumlar kapatıldı.