İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB, Erdoğan’ın 301 açıklamasından memnun

Zeynel LÜLE / BRÜKSEL

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesinin değiştirilebileceği yönündeki açıklamaları, AB’de “memnuniyetle” karşılandı. AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, somut adım beklediklerini söyledi.

AB Komisyonu Genişleme Sözcüsü Krizstina Nagy, Olli Rehn’in “Başbakan Erdoğan’ın ülkesinin ceza kanununu, ifade özgürlüğünü AB standartlarına ulaştıracak şekilde değiştirmeye hazır olduğunu kaydetmesi memnuniyet vericidir” sözlerini aktardı. Rehn, “Bu, Türkiye Başbakanı’nın kişisel olarak ifade özgürlüğüne ve AB üyeliğine bağlılığını gösterir. Ortaya konulan bu niyetin somut adımlarla desteklenmesini ve bu yolda somut kararlar alınmasını bekliyoruz” dedi.

Rehn, böyle bir girişimin Türk iş dünyasından ve sivil örgütlerden gelmesinin de takdir edilmesi gerektiğini belirtti. AB yetkilisi Olli Rehn ayrıca, İlerleme Raporu’nun açıklanacağı 8 Kasım öncesinde kritik bir zamanda başlatılan bu girişimin Türk sivil toplum örgütlerinin AB üyeliğine bağlılıklarını ortaya koymaları açısından da anlamlı olduğunu ifade etti.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5387997.asp?gid=51

Yorumlar kapatıldı.