İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

301 için yeni girişim

NTV
Güncelleme: 10:11 TSI 10 Kasım 2006 Cuma
ANKARA – Ak Parti hukukçuları bu amaçla geçen hafta sonunda İstanbul’da biraraya geldi. Çalışmayla maddedeki muğlak ifadelerin giderilmesi amaçlanıyor. Değişiklik konusunda son karar sivil toplum kuruluşlarından gelecek önerilerin ardından verilecek.

Ak Parti, Avrupa Birliği’nin ifade özgürlüğünün önünde engel olarak nitelendirdiği 301. madde konusunda çalışma başlattı. Ak Parti hukukçuları geçen hafta sonunda Dolmabahçe Sarayı’nda bir toplantı yaptı.

Edinilen bilgilere göre 301. maddedeki muğlak ifadeler giderilecek. Üzerinde çalışılan taslak metinde, maddede kapsam ve sınırları tartışma konusu olan “Türklüğü ” ibaresi “Türk milleti” olarak değiştiriliyor. 301. maddeden alınan cezalarda uygulanan yurtiçi – yurtdışı dışı ayırımının da kaldırılması hedefleniyor.

Düşünce ve görüşlerin eleştiri mi, yoksa hakaret mi olduğu konusunda farklı yorumlar çıkması da 301’le ilgili eleştirilen bir başka nokta.

Bu karışıklığa yol açan maddenin 4’üncü fıkrasının metinden çıkarılmasının da bir seçenek olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/390351.asp

Yorumlar kapatıldı.