İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milletine sövene ödül gecikmiyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yazar Orhan Pamuk’a verilen Nobel Edebiyat Ödülü ve TCK’nın 301. maddesiyle ilgili, “Türk milletine, devletine sövüldüğü zaman Batı’dan ödül gecikmiyor. Bunu söyleyecek benden başka kabadayı da çıkmıyor bu memlekette” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Çiçek, şunları söyleti:

301 DEĞİŞEBİLİR 301, değişmez değil, değişebilir. Ama neyi değiştirmemiz gerektiğini iyi kavramamız lazım. “Hakaret özgürlüğü” kabul edilemez. Cumhuriyet, bu ülkenin en önemli kazanımıdır. Bunun nesinin aşağılanması özgürlük olacak. Ben, özgürlük deyince, sınırsız, her şeyin rahatlıkla söylenebildiği bir Batı dünyası bilmiyorum. Batının tomografisini çekip neresinde ne var, onu da iyi görmek lazım. Bizlere, ’Şunu niye yapmıyorsunuz’, ’Bunu niye yapmıyorsunuz’ diyenlerin, son bir yıldır ipliği pazara çıktı.

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, Türk milletine mensup olmaktan bir rahatsızlığınız mı var ki, birileri bunu aşağılayacak, söylemedik şey bırakmayacak ve biz bunun adına özgürlük diyeceğiz. Bunu Fransa’da, Almanya’da, İngiltere’de yapabilir misiniz? Neyi tartışıyoruz o zaman? Şimdi Türklüğe, Türk milletine hakaret, ödül almanın payesi olacaksa, biri gelip 301. maddeye takılıyor. Türk milletine, devletine sövüldüğü zaman Batı ülkelerinden ödül gelmesi de gecikmiyor. Hemen bir hafta sonra ya Kuzey ülkelerinden ya da Güney ülkelerinden ödül geliyor ve toplumdan da ses çıkmıyor. Sağıma soluma bakıyorum, benden başka kabadayı kimseyi de bulamıyorum. Geldiğim nokta, yedi ceddime hatıra olarak yeter. Ama, bu milletin hukukunu korumak, sadece üç, beş tane siyasetçinin değil, hepimizin görevidir.

Nobel

ORHAN Pamuk, İsviçre’de yayınlanan Tagesanzeiger’in ’Das Magazin’ isimli kültür ilavesine geçen şubat ayında yaptığı konuşmada, 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürdün öldürüldüğünü söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Nobel Edebiyet ödülünü alan Pamuk, söyleşinin ilgili bölümünde şunları demişti: “Bizim geçmişimiz bugünümüzle birlikte değişime uğruyor. Bugünkü gelişmeler geçmişi değiştiriyor. Ülkenin geçmişindeki kötü olayları yavaş yavaş konuşabilmemiz gerekiyor.

DİLE GETİRMEYE CESARET EDEMİYORLAR

– Ama siz hálá konuşuyorsunuz. İlle de başınızı derde mi sokmak istiyorsunuz?

– Evet, bunu herkes yapmalı. Burada 30 bin Kürdü öldürdüler. Ve 1 milyon Ermeni. Ve neredeyse hiç kimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. O halde ben yapıyorum. Ve bu yüzden benden nefret ediyorlar.” 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5377139.asp?m=1&gid=112&srid=3429&oid=3

Yorumlar kapatıldı.