İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

’301’i uygulamada sorunlar var’

ANKARA – İstanbul’da gerçekleşen ve iki saat süren toplantıya; TÜSİAD, TOBB ve DİSK gibi işçi ve işveren kuruluşlarının da bulunduğu 11 sivil toplum kuruluşunun yetkilisi katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantı öncesinde 301’inci maddenin AB mevzuatına aykırı olmadığını ancak uygulamada sorunlar olduğunu söyledi.

Erdoğan, “301’inci maddenin özgürlükçü bir yaklaşımla yorumlanması için yeni içtihatların ortaya çıkmasına ve zihniyet dönüşümüne ihtiyaç vardır. Bu da zaman alacaktır” dedi.

Başbakan, 301’inci maddenin reformların yapısı ve ruhuna uygun olarak yeniden nasıl, ele alınabileceğine ilişkin seçenekleri incelediklerini vurguladı. Erdoğan ayrıca, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarından önerileriyle ilgili yazılı bir metin hazırlamalarını istedi.

Toplantının ardından açıklama yapan İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Davut Ökütcü, sivil toplum kuruluşlarının yeniden biraraya gelerek, 301. maddenin yanlış yorumlanabilecek bölümleri ile ilgili tespit yapacaklarını ve daha sonra yeniden başbakanla görüşeceklerini söyledi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/389922.asp

Yorumlar kapatıldı.