İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Taner Akçam’ın ’soykırım’ kitabına Pamuk’lu tanıtım

Sözde Ermeni soykırımı propagandalarında çalışmalarından sıkça söz edilen tarihçi Taner Akçam’ın, ’Utanç Verici Bir İş: Ermeni Soykırımı ve Türklerin Sorumluluğu Sorunu’ başlığıyla yayınlanan yeni kitabının arka kapağında, Nobel Edebiyat Ödüllü Orhan Pamuk’un satırlarının yer alabileceği açıklandı.

Kitabı yayınlayan Metropolitan Books’un basın bülteninde Pamuk’un kitaptan övgüyle bahsetmesi öne çıkarıldı.

Bültene göre Pamuk, Akçam’ın kitabı için “Osmanlı Ermenileri’nin maruz kaldığı örgütlü imha üzerine kusursuz bir çalışma” ifadesini kullandı. Pamuk’un kitap için yazdığı tanıtımda, “Utanç Verici Bir İş, yaşamını gerçeklerin tarihini yazmaya adayan cesur bir Türk tarihçi tarafından yazılmış, Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı örgütlü imha üzerine kusursuz bir çalışma” şeklindeki sözlerinin yer aldığı da iddia edildi. Kitap, ABD’deki Zoryan Institute himayesinde yayınlanıyor.

PAMUK, GUARDİAN’DA

Orhan Pamuk, İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesinin Review ekine kendini anlattı. Orhan Pamuk’un elle çizilmiş bir resmine ilk sayfasında yer veren gazete, röportaja üç tam sayfa ayırdı. “En büyük umudum bir 30 yıl daha yazabilmek” diye konuşan Pamuk, 301. maddeden açılan davanın kendisini istediğinden farklı bir yere getirdiğini söyledi. Pamuk, “Bu dava beni olmak istediğimden çok daha politik ve ciddi bir kişilik haline getirdi” dedi.

Öte yandan Pamuk’un 4 kitabı, İtalya’da çok satanlar listelerinde zirve yaptı.

Yorumlar kapatıldı.