İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kasparov’dan satranç dersleri

İSTANBUL – Satranç sporunun efsanevi isimlerinden Garry Kasparov, dün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye İş Bankası’nın davetlisi olarak ülkemizde bulunan eski dünya şampiyonu, uzun zamandır satrancın eğitimin içinde yer alması için uğraştığını, ancak insanların bunu anlamadığını belirtti. Kasparov, “Satrancın ne kadar eğitici olduğunu görmediler. Oysa ki amaç sadece şampiyonluk değil. Çocuklar bu oyundan birtakım şeyler öğrenecek. Bu da genel yaşamlarında önemli rol oynayacak. Davranışlarını, tutumlarını değiştirecek, güven ve sorumluluk duygusu verecek. Bu fikri 15 yıldır dünyanın her yerinde yaymaya çalışıyorum” diye konuştu.
Bir gazetecinin, satranca dönüp dönmemeyi düşünüp düşünmediği ve Türkiye’de maç yapıp yapmayacağıyla ilgili sorusuna Kasparov, “43 yaşında, 2005 yılında satrancı bıraktım. Dönmeye niyetim yok. Bu karara beni iten nedenleri söylemek istemiyorum. Bundan sonra da demokrasi için çalışacağım” diye yanıt verirken, Türkiye’deki iki günlük programı içinde maç olmadığını ifade etti. Satrancı çok erken yaşta bırakarak politikaya atıldığı şeklindeki bir yorum üzerine de Kasparov, “25 yıl satranç için uzun bir kariyer.
Enerjim ve stratejik kabiliyetlerim doğrultusunda yeni şeyler yapmak istiyorum. Bu kapsamda politikada devam etmek istiyorum. Ailem bu konuda beni destekledi” diye görüş belirtti.

Kasparov Kitap Fuarı’nda
Dün Kanyon Alışveriş Merkezi’nde ‘Benim Ustalarım’ adlı kitabını imzalayan Kasparov, bugün saat 11.00’de İstanbul Kitap Fuarı’ndaki İş Kültür Yayınları Standı’nda vereceği seminerin ardından saat 13.00-15.00 arası da imza gününe katılacak.
Basın toplantısında konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı da hayal kuran ve bu hayallerini gerçekleştirmeye çalışan birisi olduğunu ifade ederek, İş Bankası’na, kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Satrancın bugün okullarda seçmeli dersler arasında en fazla ilgi göreni olduğunu kaydeden Yazıcı, federasyon olarak 10 ayda iki dünya şampiyonluğu elde ettiklerini söyledi. Yazıcı, 2010 yılında dünyanın en büyük satranç ülkelerinden biri olmayı, 2012 yılında ise dünyanın en büyük bayan takımı olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. (Spor Servisi)

Yorumlar kapatıldı.