İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan, Ermeni vekile meydan okudu

Başbakan Erdoğan dünya basınına Türkiye’yi anlattı. Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) çatısı altında bu yıl 53 ülkeden 450 delegenin katılımıyla 5’incisi düzenlenen News Xchange isimli toplantıda dünya basınının karşısına çıktı. Ancak soru cevap bölümüne geçildiğinde Ermenistan Yerki Medya TV yöneticisi ve milletvekili olan Gegham Manukyan’ın kışkırtıcı sözleri, salonda soğuk duş etkisi yaptı. Manukyan “Ermenistan’dan geliyorum. Burada tuhaf duygular içersindeyim. Ermeniler burada iyi işler yaptı. Ama siz onları katlettiniz” dedi. Erdoğan’ın cevabı ise sert oldu: “Savaş ortamında bazı olaylar olmuştur. İsyan eden ve birçok Türk’ü öldüren Ermeniler’e hiç kimse hoş geldin demez. Sayın Koçaryan kendilerine güveniyorsa arşivlerini açsın. Kinle nefretle bir yere varılmaz. İçişleri Bakanı Ermenistan kapısını açmanız lazım. Ermenistanla ilgili münasebetlerle bu konudaki yaklaşımları gözden geçirmeniz lazım. Bizim kendilerine verdiğimiz cevap, biz Ermenistan’a hava trafiğini açtık. Erivan-İstanbul kargo taşımacılığını başlattık. Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşayan Ermeni vatandaşlarımızdan şikayet alıyor musunuz? Sıkıntı Türkiye dışındaki diasporadadır. Alınan kararlarla ilgili Türkiye’ye bir şey olmaz. Koçaryan’a teklif ettim, bilimadamları araştırma yapsın. Sonra kararımızı verelim. Eğer bizim ecdadımız böyle bir yanlış yapmışsa biz tarihimizle hesaplaşırız. Siz yapmışsanız siz tarihinizle hesaplaşabilecek misiniz? Cevap yok.”

PAPA GELİYOR DİYE PLANIMI BOZMAM
Toplantıya katılan bir televizyon yöneticisinin “Papa’nın Türkiye ziyareti sırasında neden yurtdışında olacaksınız” sorusuna Erdoğan, şöyle yanıt verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak programımı Papa’ya göre düzenlemiyorum. Papa benim değil, Sayın Cumhurbaşkanının davetlisi. Sayın Papa Türkiye’ye geliyor diye programımı bozmam.”

Erdoğan’ın koruması üzerine basarak pankartı açtırmadı
Ermeni milletvekili Gegham Manukyan, çantasından üzerinde İngilizce “Türkiye Ermeni soykırımını kabul edecek cesarete sahip olmalı” yazısının bulunduğu bir pankart çıkardı. Ancak Başbakan Erdoğan’ın sözleri üzerine Manukyan pankartı açma cesareti gösteremedi. Ancak pankartı farkeden Başbakan Erdoğan’ın korumalarından biri, Manukyan’ın yanına oturarak yere bıraktığı pankartın üzerine bastı ve açmasını önledi.

Dünya medyasını eleştirdi
Her fırsatta Türkiye medyasıyla ilgili eleştiride bulunan Başbakan Erdoğan, bu kez dünya medyasına eleştiriler getirdi. Erdoğan, yabancı medya temsilcilerine şunları söyledi: “Zaman zaman medyada Türkiye ile ilgili önyargılara dayalı yorumlar okuyoruz. Yazılanları gördüğümüzde çoğu zaman ’bu bahsettikleri acaba bizim ülkemiz mi?’ diye soruyoruz. Bunlar doğru haberciliğe hizmet etmediği gibi, birbirimizi anlamamıza yardımcı olmamaktadır. Yorum özgürlüğü ile hakaret mutlaka birbirinden ayırt edilmeli.”

http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=04.11.2006&Newsid=92068&Categoryid=1

Yorumlar kapatıldı.