İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: 301 ile ilgili çalışma yok

ANKARA – Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü’ndeki 29 Ekim resepsiyonunda gazetecilerin 301. maddeyle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan; “Hükümetimizin 301. madde konusunda bir çalışması yok. Bize bu konuda Türkiye içinden ya da dışından gelmiş bir öneri de yok. 301 olmasın demek yetmez. Biz dünyaya açığız. Yabancılardan gelecek önerileri de değerlendiririz. Yeterki fikri müzakere olsun. Üstelik Avrupa Birliği’nde de benzeri maddeler var. Bizdeki maddenin ‘e’ fıkrası da yargıya geniş hareket alanı bırakıyor” dedi.

Başbakan, “tartışılabilir” dediği Finlandiya’nın Kıbrıs planına da değindi. Kıbrıs konusunda bugüne dek söyledikleri noktada olduklarını söyleyen Enrdoğan, “Değişik bir tutum söz konusu değil. AB verdiği sözleri tutmalı izolasyonlar kalkmalı… Bu olmadıkça kimse bizden adım beklemesin. Fin planını tartışırız ancak bu plan çok da makul değil… Sonbaharda tren kazası ifadesi de ab içinde bile eleştiri alıyor. Yanlış bir ifade” görüşünü savundu.

BÜYÜKANIT: TÜRKİYE GERİLMEMELİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarıyla Türkiye’nin gerilmemesini istedi. Orgeneral Büyükanıt, “Sayın Sezer her yönüyle mükemmel bir cumhurbaşkanı” dedi.

Çankaya Köşkü’ndeki 29 Ekim resepsiyonunda habercilerin en çok ilgi gösterdiği isimlerden biri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’tı. Orgeneral Büyükanıt, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruları yanıtladı. Büyükanıt, “Bu tip konularla Türkiye’yi geriyoruz. Bunu istemiyorum. Hep bunları mı tartışacağız. Türkiye’yi germemek lazım. Sayın Ahmet Necdet Sezer ben takdir makamı değilim ama cumhuriyet değerlerine sahip her yönüyle mükemmel bir cumhurbaşkanıdır” dedi.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın “Dağdan inip düz ovada siyaset yapsınlar” sözlerine gösterdiği tepkiyle ilgili de değerlendirme yaptı. Büyükanıt, “Polemik istemiyorum. Ancak terörle mücadele eden türk silahlı kuvvetleri’nin başındayım. Fikir beyan etmeyeyim mi?” görüşünü savundu.

Orgeneral Büyükanıt, NATOo’nun Türk askerinin Afganistan’da Kabil dışında da görev alması talebini ise “Terörle mücadele zemininde bir görev olmaz. ISAF asayişi sağlamakla görevlidir. Yeni bir görev için yeni meclis kararı gerekir” sözleriyle değerlendirdi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/389299.asp

Yorumlar kapatıldı.