İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Değişikliğin tam zamanı’

ÖVGÜ PINAR Strasbourg

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türk asıllı Alman milletvekili Cem Özdemir, Fransa Ulusal Meclisi’nin “Ermeni soykırımı” iddialarının inkârını suç haline getiren yasa tasarısını kabul etmesinin tartışmaları sürerken Türkiye’nin TCK’nın 301’inci maddesini değiştirmesinin tam zamanı olduğunu, bu sayede Avrupa’ya düşünce özgürlüğü konusunda ders verilebileceğini söyledi.
Strasbourg’da AP merkezinde bir grup Türk gazeteciyle birlikte görüştüğümüz Özdemir, “Mademki şimdi Fransa böyle büyük bir hata yaptı, tam şu anda 301’i değiştirme zamanı. Türkiye’deki siyasetçiler bundan böyle Avrupa gezilerinde, ‘Bakın biz düşünce özgürlüğünü genişletiyoruz, sizse sınırlıyorsunuz’ diyebilir” dedi.
Özdemir, Avrupa Birliği’nin (AB) de Fransa Ulusal Meclisi’nin kararını açık şekilde eleştirdiğine dikkat çekerek, “İlk defa Avrupa Komisyonu’nda genişlemeden sorumlu komiser, bir üye ülkeyi eleştirdi. Bu çok olağanüstü bir şey. Bu aslında Türkiye için bir fırsat. Türkiye, kamuoyunun bir kısmının düşündüğü gibi yalnız değil” diye konuştu.

AKP’ye övgü
Türk hükümetinin AB politikasını ana hatlarıyla desteklediğini, AKP’nin AB konusunda attığı cesur adımları olumlu bulduğunu belirten Özdemir, ancak Türkiye’de “AKP dışında seküler, demokratik, orta sol ya da merkez sol ama Avrupa yanlısı bir partinin olmamasının” kendisini düşündürdüğünü söyledi.

http://www.milliyet.com.tr/2006/10/31/dunya/axdun02.html

Yorumlar kapatıldı.