İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar Kilisesi’nin Açılışı Bahara Kaldı

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda bulunan ve onarımı tamamlanan tarihi Akdamar Kilisesi’nin 4 Kasım’da planlanan açılışı olumsuz hava koşulları gerekçe gösterilerek Nisan ayına ertelendi. Van Kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu, “Van’daki hava şartları Kasım ayında iyi olmaz. Ayrıca bahar aylarında adanın yeşillenmesi ile birlikte açılması, Akdamar Adası’na olan ilgiyi de artıracaktır” dedi.

Kilisenin onarımını üstlenen firmanın sahibi Cahit Zeydanlı ise kilise dışındaki figürler ile içindeki fresklerin ortaya çıkarıldığını, çatısının onarılarak temizlendiğini söyledi. Zeydanlı, “Kilise içindeki zemin döşendiği gibi pencereleri de takıldı. Din adamlarına ait 34 oda da ortaya çıkarıldı. Rahip odalarının araştırmaları yapıldı, ancak, odalara dokunulmadı” dedi.

Van’ın en önemli tarihi eserlerinden biri olan ve Ermeniler için büyük önem taşıyan Akdamar Kilisesi’nin restorasyonu 15 ay sürdü ve 2 milyon 600 bin YTL’ye mal oldu. Kilisenin 4 Kasım’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/turkce/Haber_Detay.asp?NewsID=49230

Yorumlar kapatıldı.