İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Taşnakçı örgütlenme ne noktaya vardı (3)

11 Ekimde Londra’da Royal Society of Medicine’de “Facing History and Ourselves” (Tarihimiz ve Kendimizle Yüzleşmek) adıyla bir konferans düzenleniyor.
Toplantının sponsoru Raffi Manukyan. İngiltere’nin sayılı zenginlerindenmiş. Toplantının “Raffi Manukyan’in comert bağışlarıyla düzenlendiği” özellikle açıklanıyor.
Manukyan, Oxford Üniversitesindeki Ermeni konferanslarını desteklediği gibi, Ermeni öğrencilere de burs veriyormuş.
Facing History’nin merkezi ABD, Boston, Massachusetts’de bulunuyormuş. ABD’nin çeşitli eyaletlerinde ve Avrupa’da şubeleri varmış. 100’ün üzerinde yönetici ve 21 bin öğretmen ve 1.6 milyon öğrenciye ulaşıyorlarmış.
Facing History programına Jo Upton ve Raffi Manukyan’ın büyük bağışlarıyla okullara “İnsanlık ve Medeniyete Karşı İşlenmiş Suçlar: Ermeni Soykırımı” başlıklı kaynak kitap ve paket programlar hazırlanmış. Ayrıca Londra’da öğretmenleri eğitmek için bir fon kurulmuş.
HHH
Konferansı dinleyen Servet Hassan olup bitenleri yazmış ve insanlığa büyük bir iyilik yapmış. Çok insan internetten bu notları okumuştur. Okumayanlar için ben özetleyeceğim, arada bir kendi notlarımı ekleyeceğim. Okudukça hayretten hayrete düşeceksiniz ve Taşnakçı Ermenilerin nereye koştuklarını, “bizimkiler” i nasıl avuçlarına aldıklarını ve “biz” i “bizim” le nasıl vurduklarını göreceksiniz.
Konuşmacılar arasında Michigan Üniversitesinde tarih sosyolojisi dersi veren Prof. Dr. Fatma Müge Göçek de var. Türkiye’de fazla tanınmıyor. Sabancıların koruduğu Taşnakçı zihniyetin en ateşli savunucusu bilinen Prof. Dr. Halil Berktay’dan daha ileride desem, bir yere oturtursunuz herhâlde. (Söz Sabancılardan açıldı… Sabancılar Türkiye’nin en zenginlerinden… Değişik ülkelerdeki zengin Ermeniler, notlarını yayınlayacağımız konferansı düzenleyen Manukyan gibi, Ermeni iddialarını savunmak için varlıklarını ortaya koyarlarken, bizim Sabancılar ne yapıyorlar!)
Bizim Orhan’ın, 12 Ekimde, Nobel’i aldığını öğrenmeden önce, 16 Ekimde, ABD’de Minnesota Üniversitesinde Ohenesyan Konferans Grubunda “Ermeni Soykırımı” üzerine konuşacağı biliniyordu. Üniversitenin web sitesinde yazılı. Orhan, Nobel’i alınca “Şimdi sırası değil.” diye vazgeçti. Bu bile “maksad” ı göstermeye yeter.
“Ermeni soykırımı” nı kabul etmeyenin konuşmaya hakkı yoktur… 26 Mart 2006 günü University of Southern California’da emekli büyükelçiler o zamanki ASAM Başkanı Gündüz Aktan ve Ömer Lüpem’i Ermeniler konuşturmadılar. (Türkiye’de bile, Bilgi üniversitesinde aynısını yaptılar. Sadece “Ermenileri Türkler kesmiştir” diyenler toplanıp birbirlerine iltifat yağdırdılar.)
Taşnakçı Ermeniler, sayısız enstitü, sayısız vakıf, sayısız insanla Türkiye’yi köşeyi sıkıştırmak için var güçleriyle saldırıyorlar.
HHH
Konumuza dönelim: Londradaki seminer salonunda dinleyici olarak 300 kadar Amerikalı, Yahudi, Ermeni yanında Türkiye’den, Kıbrıs’tan ve Azerbaycan’dan 40 kadar Türk de var.
Konferansta önce Türkiye’de AB temsilcisi olarak bulunan ve AB’ci gazetecilere dağıttığı “rüşvetler” ve “gülücükler” le kendisinden bahsettiren (İsim benzerliği değilse) Dr. Karen Fogg “Ermeni Soykırımı” üzerine bir kitabı tanıtıyor. Kitapta “Osmanlı döneminde 1915 ve 1923 arasında 1.5 milyon kişinin sistematik olarak öldürüldüğü” iddia ediliyor. Daha şaşırtıcısı “Ermeni soykırımının önlenmemesi ve önemsenmemesinin Nazilerin Yahudi soykırımına yol açtığı” iddiası… (Yarın da devam edeceğiz.)

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazidetay.asp?AuthorID=82&ArticleID=2925

Yorumlar kapatıldı.