İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilisede Türk bayrağı gerginliği

Kayseri’de bir grup vatandaş, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne ayin için gelen Ermeni cemaati üyelerinin, kilisenin arka kapısındaki gönderden Türk bayrağını indirdiklerini iddia ettiler.

İstanbu’dan tatil için Kapadokya bölgesine gelen bir grup Ermeni cemaati üyesi, İstanbul Yeşilköy Kilisesi rahibi Antreas Hagopyan’ın yönetiminde, Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nde ayin yaptı.
Ayin devam ederken kilisenin çevresinde oturan bazı vatandaşlar, kilise arka kapısındaki gönderde bulunan Türk bayrağının, cemaat üyeleri tarafından indirildiğini iddia ettiler.

Bu arada, kilisenin ön kapısındaki göndere daha önce çekilmiş olan Türk bayrağının yerinde durduğu görüldü.
Yerel makamlardan alınan izinle gerçekleştirildiği bildirilen ayin için güvenlik önlemi alan polis ekipleri, vatandaşların gösterdiği tepkiyi azaltmak amacıyla, bazı cemaat üyelerinin de isteğiyle, arka kapıdaki göndere de Türk bayrağı çektirdi.

Bayrağın göndere çekilmesinin ardından vatandaşlar kilise önünden ayrıldılar. Kilise yetkilileri, 5-6 yıldır arka kapıdaki gönder yerine ön kapıdaki göndere bayrak çekildiğini belirterek, bayrak indirme iddialarını yalanladılar.

Yorumlar kapatıldı.