İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ve Kıbrıs

Yılmaz Öztuna

Fransa Millî Meclisi gibi fikir hürriyetinin kaynağı tarihî bir parlamento, bir devecinin peşine takıldı. Geçmişine yakışmaz iş yaptı. Şânını lekeledi. Şöhretine gölge düşürdü. İnsanlık suçu irtikâb etti.

Ermeni hakkında konuşup yazmayı yasaklamak teşebbüsünün, o kadar iddialı Fransız Cumhuriyeti’ne yaramayacağını aynı gün yazmıştım. Akıldan mahrum bu kararın, Ermeni sorununda zirveden inişi simgelediğini belirtmiştim. Öyle oldu. Fransa’da bile beğenilmedi. Kanlı bir darbeyle milletvekili öldürerek iktidarı gasb eden terorist Taşnak partisinin tahakkümündeki Ermenistan Cumhuriyeti dışında hiç bir ülkeden alkış almadı.

Bu karar, iktidarının sonuna doğru bocaladıkça bocalayan, Fransa’nın politik problemleriyle başa çıkamayan Jacques Chirac (Jak Şirak) gibi, de Gaulle talebesi büyük bir devlet adamının siyasî hayatının da hâtimesi oldu. Erivan’da çirkin lâflar söylemek tenezzülünde bulunan, Fransız gibi değil Ermeni gibi konuşan Chirac, müttefiki Türkiye’ye dönüp, meclisinin kararından üzüldüğünü söylemek samimiyetsizliğini irtikâb etti.

Kıbrıs çıkmazına gelince, Helsinki’de süper akıllı birkaç kişi, Maraş’ın üzerine oturmak planını bize yutturmak için teklif hazırladılar. Bizi aptal yerine koyan, başımızı belâya sokacak, karşılığında ciddi hiç bir şey vermeyen bu planı reddedeceğiz. Bir iki limanımızı Rumlar’a açmak ehvendir. Ancak bunun da karşılığı olmalı.

Kıbrıs, Brüksel’de yol kazasına sebep olmaz. Avrupa’nın Türkiye’den vaz geçmek çılgınlığına kalkışması ihtimal dışıdır. Ancak müzakereler karışabilir, yavaşlıyabilir. Onun için, artık şu uğursuz 301. maddeyi düzeltelim. İyi yazılmamış, Türkçe’nin şaşaasından mahrum bir madde. Fikir ve eleştiri kısıtlayıcı kanun hükümlerine ihtiyacımız yoktur.

Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, AB üyeliğinin keyfini çıkarıyor. Akılsız Avrupalılar’ın bağışladığı bu üyeliği, hiç hak etmedi. Zamansız tam bir beleşe kondu. Ermeniler’e gelince, 120 yıldır kendilerine büyük zarar veren Taşnak politikasından kurtulmalılar.

http://www.turkiyegazetesi.com/makaledetay.aspx?ID=305722

Yorumlar kapatıldı.