İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB perspektifi olmasaydı Pamuk susturulurdu

Zeynel LÜLE/BRÜKSEL

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, “Türkiye’nin AB perspektifi olmasaydı, Orhan Pamuk gibi bir yazar susturulur ve hatta Nobel ödülü alamazdı” dedi. Olli Rehn, “Avrupa’nın Gelecek Sınırları” (Europe’s Next Frontiers” başlıklı bir kitap yayınladı.

Olli Rehn’in kitabında, AB’nin genişlemesinin, geleceğine yönelik büyük katkı sağladığı belirtildi ve korkulduğu gibi ucuz iş gücü akını yaratmadığı belirtildi. AB’nin genişlemesinin, Avrupa’nın doğusunda barışçı bir ortam yarattığına dikkat çekilen kitapta, 1 Mayıs 2004’teki 10 ülkeye yönelik genişlemenin kıtada barışı getirdiği tezi işlendi.

Olli Rehn, AB’nin genişlemesini, Amerika’nın kurulmasından sonra batıya doğru genişlemesine benzetti. AB’nin aynı zamanda, üyelik perspektifi verilen Türkiye gibi ülkelere de demokratik reform ve refahı getirdiğini belirterek, “Üyelik perspektifi, Türkiye’de bir çok demokratik adımların atılmasına neden oldu. Bu perspektif verilmeseydi, Orhan Pamuk gibi yazarlar susturulur, ödül alamazlardı” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5318772.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=5

Yorumlar kapatıldı.