İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’nın büyük patronu ’bizi dışlamayın’ demeye geliyor

Uğur ERGAN/ANKARA

Üye sayısıyla Avrupa’nın en büyük odası olan Paris Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Pierre Simon Türkiye’ye gelerek, Fransız iş dünyasının Fransız Meclisi ile aynı görüşte olmadığını gösterecek. Başbakan Erdoğan ile de görüşecek olan Simon’ın gündeminde sözde Ermeni soykırımının reddini suç sayan karar ve AB olacak.

FRANSIZ Meclisi’nin 12 Ekim’de sözde Ermeni soykırımını reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesine tepki veren Fransız iş dünyası, Meclis’le aynı görüşte olmadığını anlamlı bir ziyaretle ortaya koyacak. Eurochambers Başkanı da olan Paris Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pierre Simon, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) “AB katılım süreci ve Ticaret ve Sanayi Odaları: Örnek uygulamalar ve projeler” başlıklı iki günlük sempozyumuna katılmak için Ankara’ya geliyor. Simon’un başkanlığını yaptığı Paris Ticaret ve Sanayi Odası, 600 bin üyesi ile Avrupa’nın en büyük odası olma özelliğine sahip.

BİZ KARŞIYIZ: Simon, 30-31 Ekim tarihlerinde yapılacak sempozyum nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilecek. Simon’un sempozyumda yapacağı konuşmanın yanı sıra Erdoğan’la yapacağı görüşmede de Fransız iş dünyasının meclisin tutumuna katılmadığını, tarihçilerin ilgilenmesi gereken bir konu üzerinden siyaset yapılmasını benimsemediklerini söylemesi bekleniyor. Simon, Fransız Meclisi’nin kararından önce de Paris’i ziyaret eden Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti ile görüşerek, mecliste yasa teklifi kabul edilse dahi tasarının kanunlaşmasını beklemediğini söylemişti. Hisarcıklıoğlu’nun, Simon onuruna vereceği akşam yemeğinde de yasa teklifinin Meclis’te kabulünden sonra, gerginleşen Türk-Fransız ilişkileri ve bunun iki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliğine yansımaları görüşülecek.

BABACAN KONUŞACAK: TOBB’un düzenleyeceği sempozyuma Başmüzakereci Ali Babacan da katılarak bir konuşma yapacak. Avusturya, Hırvatistan ve Slovenya odalar birliklerinden temsilcilerin de hazır bulunacağı sempozyumda şu konular ele alınacak: “Avusturya, Hırvatistan ve Slovenya örnekleri çerçevesinde, AB katılım süreci ve odaların katkısı. AB katılım sürecindeki ülkelerde Eurochambers tarafından gerçekleştirilen projeler. Türkiye’deki oda ve borsaların yürüttüğü çalışmalar. TOBB, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile oda ve borsaların iş dünyasına AB konusundaki katkılarında sinerjinin artırılması.”

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/5308101.asp?m=1&gid=112&srid=3436&oid=1

Yorumlar kapatıldı.