İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sayfamız ilk 10 site arasında!

Ruhat Mengi

Forsnet Genel Müdürü Orhan Samast gönderdiği mailde şöyle diyor:

“Sayın Mengi,

Desteklerinizle binlerce kişinin ziyaret ettiği Ermeni Sorunu sayfamız artık ilk 10 site arasında. ‘Armenian, Armenian Genocide, Ermeni’ vb. kelimeler google arama motorunda yazıldığında ilk sıralarda www.ermenisorunu.gen.tr çıkıyor (…)

İlginize ve desteğinize çok teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla”

Onlar bana teşekkür ediyor, ben de siz sevgili okurlarıma… Yazdığım sitelere gösterdiğiniz ilginin nasıl bir sonuç yarattığını görüyorsunuz (yalnız, birçok okuyucu bu sitenin “yoğunluk nedeniyle servis dışı” olduğunu yazıyor onu da bildirmiş olayım.)

Şimdi bir adres daha vereceğim. Hatırlayacaksınız ABD’nin önemli kanallarından biri olan PBS’de Ermeni diasporasının sponsorluğunda hazırlanan ve Ermeni iddiasını destekleyen bir program yayınlandı. Bu program sonrasında Türk tarihçilerin de konuşması yayınlanacaktı fakat Ermeni lobisinin aşırı faaliyeti ve bizden de Halil Berktay’ın onlara değerli (!) önerileriyle onların konuşması önlendi.

Daha sonra gönderilen çok sayıdaki şikayet mektubu nedeniyle bu tartışma için yeniden bir oylama yapılıyormuş. Şimdi http://www.msnbc.msn.com/id/12412125’e girip “yes, allowing historians with differing views to debate a film’s premise increase understandin” şıkkını işaretlemeniz ve bunu yaymanız gerekiyor.

Aslında Amerika gibi bir ülkede herhangi bir konunun tek görüşlü programlarla anlatılmasına izin verildiğini görmek çok şaşırtıcı. Bizde Bilgi Üniversitesi’nde meşhur “konferans grubu”nun yaptığı ve içeri sadece aynı görüşten olanları aldığı konferans gibi… Demek ki lobi güçlü olunca her şey mümkün!

YİNE MAHKEMEDEYİZ!

Sevgili izleyiciler, pardon okurlar yine mahkemeye verilmişim. Bu kez Ermeni soykırım hikâyesiyle, daha doğrusu bu konuda Ermeni diasporasıyla aynı görüşleri paylaşan “aydın”lardan biriyle ilgili… 60 bin YTL’lik bir dava açmış Halil Berktay. Açıkçası ben, kendi faaliyetlerini gayet iyi bildiği için açamayacağına inanmaktaydım (acaba ismini yeniden anmaya başlamamız mı rahatsız etti kendisini bilemiyoruz.)

Türk Ceza Kanunu tasarısını hazırlayan iki Prof.’un açtıkları 150 milyarlık davalardan sonra bu bana açılan en yüksek meblağlı ikinci dava oluyor.

Hepimize hayırlı olsun!

Konu kendileri olunca “düşünce ve ifade özgürlüğü” ortalığı birbirine katan ve Türkiye’yi dünyaya şikayet edenlerin, nedense başkalarının üstelik gazetecilerin ifade özgürlüğü konusunda aynı derecede hassas ve hoşgörülü olmamaları pek garip değil mi?

*****

Kadın hakkı istiyorlar!

CNN Türk Güneydoğu’da kadın haklarını anlatan bir program hazırlamış. TV’de tanıtımını gördüğüm zaman Türkiye’nin bir bölgesinin hâlâ bu kadar geri bırakılmış, bir “töre cinayeti”ni, “kadına karşı şiddeti” çözememiş olmasına bir kez daha kahroldum.

Kucağında, eteğinde 5-10 çocukla, yorgun perişan görüntüleriyle kadınlar;

“Biz de kadın hakkı istiyoruz. Erkekler bizi dövmesinler, bizi vurmasınlar bütün isteğimiz bu” diyorlardı.

İşte onların kadın hakkından anladığı bu… “Dövmesinler, vurmasınlar”… “İnsanca çalışalım, insanca yaşayalım, doğum kontrolü yapılsın, emeğimiz sömürülmesin, Medenî Kanun Mal Rejimi’nden bütün kadınlar eşit şekilde yararlansın, bizi de kalkındırsınlar” filân değil; VURMASINLAR.

Ve Türkiye’ye gelip geçen hükümetler oy peşinde, popülizmle, “bugüne kadar en yüksek faizle alınan borçlar ve tarihin en yüksek cari açığıyla” bile “ekonomi iyi” reklâmları yaparak zaman geçiriyorlar.

Hâlâ sıkılmadan “görevlerini yaptıklarını” söyleyebiliyorlar. Oysa öncelikli görevleri “taş devrini” ortadan kaldırmaktır.

Ne zaman sıra gelecek?

*****

Hayırlı Bayramlar!

Sevgili okurlarım mübarek Ramazan Bayramı’nızı en iyi dileklerimle kutluyor ve hepinize iyi tatiller diliyorum. Bu arada ben de Bayram’da birkaç gün tatil yaparsam yine hemen “Ne oldu” diye merak etmeyin, sonra hemen tam gaz devam edeceğim. Sevgiler.

http://www2.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=23.10.2006&Newsid=90914&Categoryid=4&wid=4

Yorumlar kapatıldı.